Uludağ'da Rus turistlerin boşluğunu Araplar doldurdu

Uludağ'da Rus turistlerin boşluğunu Araplar doldurdu

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da geçmişe göre azalan Rus turistlerden doğan boşluk Ortadoğu ve Körfez bölgelerinden gelen Araplarla dolduruldu- TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Akkuş: - "Şu anda Rusya'yla ilgili

BURSA (AA) - MİRAÇ KAYA - Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, geçmişe göre azalan Rus turistlerden doğan boşluğu Ortadoğu ve Körfez bölgelerinden gelen Araplar doldurdu.

Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde 6 bin 500'e yakın yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, yerli turistlerin yanı sıra Arap tatilcilerin yoğunluğu dikkati çekiyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında son zamanlarda bazı olumsuzluklar yaşadığını, bu nedenle turizm sektöründe az da olsa eksilmenin söz konusu olduğu söyledi.

Akkuş, Arapların Uludağ'a ilgisine işaret ederek, şöyle devam etti:

''Rus pazarının elini ayağını çekmesi, Uludağ'ı azalttı mı? Hayır öyle bir şey yok çünkü biz yurt içinden ve yurt dışından farklı ülkelerde güzel tanıtımlar yaparak Uludağ'ı yine canlı ve hareketli tutmanın birçok çalışmasını yaptık. Özellikle seyahat acenteleri birliği olarak her fuarda her platformda özellikle Ortadoğu'da, Arap bölgesinde, Körfez bölgelerinde Uludağ'ı anlattık, gösterdik, tanıttık. Onların görmediği bir alan, bölge olduğu için bu durum onların dikkatini çekti. Buradan çok fazla keyif aldılar. Şu anda Rusya'yla ilgili olan o eksikliği, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden kapatmış durumdayız."

- "Türkiye çok güvenilir bir ülke"

Ürdünlü turizmci Mohammad Qawasmi, Bursa'ya ve Uludağ'a ilk kez geldiğini belirterek, burayı çok güzel bulduğunu söyledi.

Uludağ'ın iyi tanıtılması gereken bir yer olduğunu vurgulayan Qawasmi, "Ben çok memnunum özellikle TÜRSAB'ın ve diğer kuruluşların desteğiyle Bursa'nın tanıtımının yapılması bu pazarın bir şekilde dışarıya açılması gerekiyor. Bursa turistler tarafından ziyaret edildiği zaman en az 10 gün ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Özellikle Bakanlığın ve acentelerin tur hazırlarken bir güne sığdırmaması gerekiyor. Bursa, Türkiye'nin güvenli ve güvenilir bir yeridir" diye konuştu.

Uludağ'a gelen Katarlı tatilcilerden Abdurrahman Mohammad Şeyh, tatil için Türkiye ve Bursa'yı tercih ettiği için memnun olduğuna bildirdi.

Şeyh, "Bursa'da olduğum için çok mutluyum. Buranın tüm güzelliklerini gördüm, gezdim. Çok hoşuma gitti. Türkiye çok güvenilir bir ülke. Her şey dört dörtlük. Çevremdekilere de gelmelerini öneriyorum. Ailemle eğlenebildim, gezdim. İnşallah bundan sonra da gelmeyi düşünüyorum" ifadesini kullandı.

- "Bir daha gelmeyi düşünüyorum"

Kuveyli tatilci Said Nihab ise Türkiye'ye ilk kez geldiğini, çok sevdiğini söyledi.

Nihab, Uludağ'daki tatilinden sonra İstanbul'a geçip orada da bir hafta kalmayı planladığını aktararak, şunları kaydetti:

"Hayatımda ilk defa kar gördüm. Burayı çok beğendim. Bir daha gelmeyi düşünüyorum. Teleferikte fotoğraf çektirip Kuveyt'e göndermeyi düşünüyorum. Burayı aileme, arkadaşlarıma herkese anlatmayı düşünüyorum. Türkiye güvenilir bir ülke."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :