Uludağ'da küçük Elif'in kızaktan düşerek ölmesi

Uludağ'da küçük Elif'in kızaktan düşerek ölmesi

Bursa Valisi Karaloğlu: "Adli soruşturma devam ediyor. Kimin kusuru olduğu, kusur var mı yok mu, adli soruşturma sonucunda ortaya çıkacak. Kusur varsa da gereği yapılır"

BURSA (AA) - Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 25 Ocak'ta Uludağ'da 7 yaşındaki Elif Uymuşlar'ın kızakla kayarken düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin, "Adli soruşturma devam ediyor. Kimin kusuru olduğu, kusur var mı yok mu, adli soruşturma sonucunda ortaya çıkacak. Kusur varsa da gereği yapılır" dedi.

Karaloğlu, AA Bursa Bölge Müdürlüğünü ziyaretinde yaptığı açıklamada, Uymuşlar'ın kızakla kayarken düşerek yaşamını yitirdiği kazanın çok elim olduğunu belirterek, ailesine başsağlığı diledi.

Adli soruşturmanın sürdüğünü anlatan Karaloğlu, "İlk otopsi raporları çıktı. Orada herhangi bir çarpma sonucu ölüm söz konusu değil. Bazı televizyon kanallarında, buz kütlesine kafasını çarparak öldüğüne ilişkin haberler vardı. İlk otopsi raporlarında, kaburga kırığı ve bu kırığın akciğerini parçalaması sonucu iç kanamadan öldüğü bildirildi. Bu da şunu gösteriyor; ezilme gibi bir durum var" diye konuştu.

Karaloğlu, ifadelerden çocuğun annesinin iki kez istemesine rağmen işletmecinin kızağı vermeyi reddettiğini, üçüncüsünde ısrarü dayanamayarak  kızağı verdiğini öğrendiklerini aktardı.

 Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Olayda, annenin ısrarla kızak istemesi durumu var ama ne olursa olsun hem kızak hem de kayak, nihayetinde riski olan sporlar.  Bu sene Uludağ'da çok ciddi tedbirler alındı. Özellikle kayak alanlarıyla günübirlikçilerin ayrılması, kar motorunun pistlere sokulmaması, kızak alanlarının yeniden belirlenmesi konusunda çok ciddi tedbirler alınmasına rağmen bu elim kaza oldu. Adli soruşturma devam ediyor. Kimin kusuru olduğu, kusur var mı yok mu, adli soruşturma sonucunda ortaya çıkacak. Kusur varsa da gereği yapılır."

- amatör dağcılara uyarı

Sezon öncesi sektör temsilcileriyle Uludağ'da toplantı yaptıklarını hatırlatan Karaloğlu, geçen seneyi değerlendirerek alınacak önlemleri kararlaştırdıklarını bildirdi.

Uludağ'ın, okulların yarıyıl tatilinde çok yoğun olduğunu ve buraya kapasitenin üzerinde insanın geldiğini dile getiren Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Bütün tedbirleri almış olsanız da o yoğunluğun getirdiği sıkıntılar var. Onu da gözardı etmemek lazım. İnsanlar, hiç kimseye haber vermeden Uludağ'da tırmanışa geçiyor. Şunu istiyoruz; tırmanışa geçmeden mutlaka izin değil, haber verin. Jandarma, hangi bölgeye kimin gittiğini bilsin ki kaybolduğunuzda lokasyon olarak o bölgeyi arasın. Haber verin, bilgi verin, izin almayın. Bazı insanlar İstanbul'dan kalkıyor, kafasına göre Uludağ'a geliyor ve tırmanışa geçiyor. Dönerse yine haberimiz olmuyor. Kaybolursa haberimiz oluyor. Aramaya çıkıyoruz. Uludağ'a hafta sonlarında 30-35 bin insan çıkıyor. Kuralları koyuyoruz, insanlar da bu kurallara uyacak. İnsanlar da orada biraz kendini koruyacak. İnsanlar, koyduğunuz kurallara uymuyorsa nihayetinde bir yerde olumsuzluk olabilir. Uludağ'da kural konulmuyor, tedbir alınmıyor diye bir şey yok."

Kaynak:Haber Kaynağı