Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Torun: - "Çok kaliteli binalar yapıyoruz, 10 yıl öncesine göre standartları çok yüksek inşaatlar gerçekleştiriyoruz. Fakat inovasyonu çok kullandığımız söylenemez. Belki gelecek için en önemli bir tespit

BURSA (AA) - Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Aziz Torun, "Çok kaliteli binalar yapıyoruz, 10 yıl öncesine göre standartları çok yüksek inşaatlar gerçekleştiriyoruz. Fakat inovasyonu çok kullandığımız söylenemez. Belki gelecek için en önemli bir tespit olarak bu görülebilir." dedi.

Torun, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, "Gayrimenkul: Büyümenin Yeni Yönü" konulu oturumda yaptığı konuşmada, inovasyonun önemine değindi.

İnovasyonun çok büyülü bir kelime ve önem verilmesi gereken bir husus olduğuna dikkati çeken Torun, buna rağmen gayrimenkul sektöründe inovasyonun yeterince kullanıldığını söylemenin yanlış olacağını aktardı.

Torun, inşaat sektöründe bugüne kadar talebin hep arzın önünde gitmesinden kaynaklanan bir statükoculuk olabileceğini dile getiren Torun, "Çok kaliteli binalar yapıyoruz, 10 yıl öncesine göre standartları çok yüksek inşaatlar gerçekleştiriyoruz. Fakat inovasyonu çok kullandığımız söylenemez. Belki gelecek için en önemli bir tespit olarak bu görülebilir." diye konuştu.

- "Giderek belli tıkanmaların olduğunu görüyoruz"

Gayrimenkul geliştiricileri olarak bir proje yaparken bazı eksikleri olduğuna işaret eden Torun, şunları kaydetti:

"O bölgenin coğrafi yapısı ve satın alma gücünün dikkate alınması gerekiyor. Gayrimenkul sektörü deyince tamamen konuttan itibaren olarak algılıyoruz. Bu da bizim finansman kaynak modelimizden doğuyor. Çünkü sat-yap modeline göre finansmanı kendi içinde dönen bir modele göre çalışıyoruz. Böyle olunca da konutu ve küçük ofisleri satarız diye bakıyoruz. Halbuki o bölgenin özelliklerini ikinci planda bırakıyoruz. Giderek belli tıkanmaların olduğunu görüyoruz. Geliştirmeciler olarak bir yerde proje yaparken bu detayları çok iyi analiz etmemiz gerekiyor ki yaptığımız ürünü satabilelim."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :