Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi

Petkim Genel Müdürü Mammadov:- "Yatırımlarımızın Türk ekonomisine çok büyük katkısı var. Türkiye'de üç bin kişi çalışıyor, taşeronlarla değerlendirilirse bu rakam 30 bini buluyor. Petkim olarak dolaylı yollardan 850 bin kişiye istihdam sağlıyoruz"- "(TANA

BURSA (AA) - Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, "Yatırımlarımızın Türk ekonomisine çok büyük katkısı var. Türkiye'de üç bin kişi çalışıyor, taşeronlarla değerlendirilirse bu rakam 30 bini buluyor. Petkim olarak dolaylı yollardan 850 bin kişiye istihdam sağlıyoruz.'' dedi.

Mammadov, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından Grand Yazıcı Otel'de düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin "Enerjinin Yarını" konulu bölümünde yaptığı konuştu.

Anar Mammadov, bölümün moderatörü, Akkök Holding Üst Yöneticisi Ahmet Dördüncü'nün ''Stratejik bir konumdasınız. Ham maddeleri üreterek Türkiye'nin cari açığının küçülmesine önemli bir katkıda bulunuyorsunuz. Buradaki projeksiyonlarınız nedir, ne şekilde ilerlemeyi düşünüyorsunuz?'' şeklindeki sorusuna karşılık, yatırımlarının toplam tutarının yaklaşık 18 milyar dolar olduğunu söyledi.

Yatırımlarının Türk ekonomisine çok büyük katkısı olduğunu belirten Mammadov, "Türkiye'de üç bin kişi çalışıyor, taşeronlarla değerlendirilirse bu rakam 30 bini buluyor. Petkim olarak dolaylı yollardan 850 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Aynı zamanda Ege Bölgesi'nin en büyük ihracatçısıyız. Tabi bu büyük faaliyetin cari açığın kapatılmasına büyük etkisi var. 'Star Rafinesi' gibi tek bir projeden Türkiye'nin cari açığının yüzde 3,5'ini kapatmayı bekliyoruz, parasal düşünürsek 2,5 milyar dolar tasarruf edecek bu proje.'' diye konuştu.

- TANAP Projesi

Mammadov, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) değinirken de projenin yüzde 70'inin tamamlandığını, hedeflerinin 2020 yılında Avrupa'ya ilk gazı taşımak olduğunu bildirdi.

Çalışmalarının son hızla sürdüğünü dile getiren Mammadov, ''Şu anda 2018 yılında Türkiye'ye birinci gazın gelmesi öngörülüyor. Projede hiçbir gecikme yok. Toplam büyüklüğü bin 850 kilometre hat. Parasal değeri 8,5 milyar dolar. Başladığında Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :