Ülkücüleri duygulandıran film

Ülkücüleri duygulandıran film

Konya’da, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili adayları ve parti yöneticileri, 12 Eylül darbesinde ülkücülerin yaşadıklarını anlatan filmi izledi.

 Bir alışveriş merkezinin sinema salonunda gösterilen ve kapalı gişe oynayan Kafes filmini izleyen MHP Konya milletvekili adayları ve parti yöneticileri duygulu anlar yaşadı. 12 Eylül 1980 yılında yapılan askeri darbe ile cezaevinde işkencelere maruz kalan milliyetçi gençliği anlatan filmi partililer dikkatle izledi. İşkence sahnelerinin yer aldığı bölümde bazı partililerin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

 MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, ülkücü hareketin çilesini anlatan bir sinema filmini izlediklerini söyledi. Vatan sevdalısı Ülkücü Hareket’in 46 yıllık tarihi boyunca birçok çileye, saldırıya maruz kaldığına değinen MHP İl Başkanı Çiçek, “1980’li yıllarda ciddi oyunlar oynanmış, gençlik bir şekilde milliyetçi hareketin önüne geçmek amacıyla kandırılmış ve ciddi anlamda milliyetçi hareketin zarar görmesi adına saldırılar söz konusu olmuştur. 12 Eylül ihtilalinden önce 5 bin şehidimiz söz konusudur. Yani bu hareket kanla yoğrulmuştur, üzerinde kan vardır. Veballi bir harekettir. Bizde bu davaya gönül vermiş insanlar olarak ve şu an için Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı olarak sorumluluğumun farkındayım. Zira üzerimizde sadece bir siyasi parti amblemi dışında dava şuuru vardır. Milliyetçi ülkücü hareketin geleceği açısından son derece önemlidir. Zira milliyetçi ülkücü hareket Türkiye’nin geleceğidir. Yaklaşan seçimler son derece önemlidir.1 Kasım seçimleri üzerinde oynanan oyunlar, yine MHP üzerinde olmuştur” dedi.

“O DÖNEMLERİ ÜNİVERSİTEDE YAŞADIM”

MHP Konya Milletvekili Sait Gönen ise 12 Eylül askeri darbesini üniversite öğrenciliğinde yaşadığını belirterek, filmi izlerken duygulandığını söyledi. Zor günlerden geçtiklerini ifade eden Gönen, “Bu filmde izlediğimiz sahnelerin binlercesinin 12 Eylül ihtilalinden sonra bu ülkede maalesef cereyan ettiğini görmüş birisi olarak, film gerçekten duygulandırdı. Yitik bir kuşağın temsilcileriyiz, sevdaları yitik, hayatı yitik, gençliği yitik bir kuşağın temsilcileriyiz. Ülkücüler olarak o dönemde bedel ödemiş bir hareketin mensuplarıyız ama bu filmi izleyenlerin şunu görmesini istiyorum; on binlerce işkenceye maruz kalan, on binlerce kötü muameleye maruz kalan ülkücülerden bir tanesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Türkiye’yi şikayet ettiği görülmemiş” diye konuştu.

 MHP Konya Milletvekili Adayı Faruk Sonkaya ise Türk tarihinde önemli olayların filme alınmasını ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemli olacağını kaydetti. İha