Ülkücülerden Şehitlere Vefa

Ülkücülerden Şehitlere Vefa

Konya Ülkü Ocakları teşkilatları Zafer Gedavet Parkı yakınlarında Serhat Turak Ülkü Evleri açılışı ve Ülkücü Şehitleri Anma Programı düzenledi.

2015 yılında MHP Konya İl Kongresinden dönerken meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Turak adına yaptırılan ‘Konya Ülkü Ocakları Serhat Turak Ülkü Evlerinin açılışı yapıldı. Ülkü Ocakları teşkilatları ve gençlerin katılımıyla yapılan açılışta kurban kesilip,dualar edildi.

ulku-(3)-001.jpg

KOÇHAN, ŞEHİTLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonu’nda düzenlenen Ülkücü Şehitleri Anma programa, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Konya İl Başkanı Murat Çicek,  Konya Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Koçhan, Ülkü Ocakları Konya İlçe Başkanları, Milliyetçi Hareket Partisi İl ve İlçe teşkilatları  katılım gösterdi. Üniversite ve lise teşkilatlarının yoğun ilgi gösterdiği program Hasan Koçhan’ın konuşmalarıyla başladı. Gençlere ülkücülüğü ve milletin önemini anlatan Koçhan, Şehit olan ülkücülerin bir an olsun davalarından geri kalmadıklarını söyledi. Ülkenin geleceği için ülkücü gençlerin daha çok çalışması gerektiğinin aktaran Koçhan, gençlerin her alanda kendilerini iyi geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Ülkücü şehitlere Allah Rahmet dileyen Koçhan, bu şehitlerin dava için iyi bir örnek olduğunu söyledi.

KILAVUZ, ÜLKÜCÜLERLE BULUŞTU

Daha sonra kürsüye çıkan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, ülkücü şehitleri anma konuşması yaptı. Konuşmasına 1968 yılında 22 yaşında ilk ülkücü şehit olan Ruhi Kılıçkıran’ı anlatarak başladı. Daha sonra davaları ve ülkeleri için şehit olan ülkücüleri anlatan Kılavuz, tüm şehitlere Allahtan rahmet diledi. Daha sonra ülkücü gençlerin inançları konusunda tavsiyelerde bulunan Kılavuz, “Biz yarınlara iyi bir nesil olacak ülkücü gençler yetiştiriyoruz. Ülkücü gençlerin vatanına milletine sahip çıkacak gençler olması için elimizden geleni yapıyoruz. Burada davasından dönecek olacaklar varsa da şimdiden dönsünler. Ülkücüler davalarında bir an bile tereddüt yaşamamalıdırlar. Güzel yarınlar için Türkiye’yi geleceğe taşıyacak ülkücüler olarak kendinizi her alanda iyi yetiştirmelisiniz ve ülkemize her zaman sahip çıkmalısınız. Şehitlerimiz ömrünü ülkülerine adayan, varlığını milletinin bekasına ve devamlılığına hasreden örnek bir dava insanıdır. Hepimiz biliyor ve şehadet ediyoruz ki, fani hayatları mücadeleler içinde geçmiştir.Derecesi, seviyesi ve boyutu ne olursa olsun hiçbir tehditten korkmamışlardır. İnandığı doğrularından, tertemiz hedeflerinden taviz vermemiştir.  ” şeklinde konuştu. Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Kılavuz, Türkiye’nin üstüne oyun yapanlar her zaman hüsrana uğrayacağını sözlerine ekledi.  Türkiye’de iç karışıklık yapmaya çalışan terör örgütlerine de gönderme yapan Kılavuz,  hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Kılavuz, ülkücülerin önüne konulan engellerin azimle ve yüreklilikle aşılacağını ifade etti. Türkiye’yi bölmek isteyenlere de gönderme yapan Kılavuz, “Türk Milletinin teminatı ülkücülerdir” dedi.  Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz’un konuşmalarının ardından Meram MHP İlçe Başkanı İbrahim Ay, Kılavuz’a ülkücü şehit Fırat Çakiroğlu’nun tablosunu hediye etti. Program ülkücü gençlerin şiirleri ve sunumlarıyla sona erdi. Servet R. Çolak-Memleket