Ülkücü İşçiler Derneği Ermenek'te

Ülkücü İşçiler Derneği Ermenek'te

Ülkücü İşçiler Derneği Uzman bir heyetle dün 18:00'da Ermenek'e gitti

Karaman'a bağlı Ermenek İlçesinde yaşanan kömür faciasını yerinde incelemek için Ülkücü İşçiler Derneği kurduğu heyetle olay bölgesine gitti. Avukatlar ve iş güvenlik uzmanlarından kurulu heyet İl Başkanı Tuncer Harmankaya öncülüğünde maden faciasının olduğu bölgede incelemelerde bulundu. Olay meydana geldikten birkaç saat sonra olay yerine varan heyet birde Bakan Faruk Çelikle tartıştı.

Bölgede aileler ve işçilerle konuşan heyet basına verilen bilgilerin birçoğunun doğru olmadığını dile getirdi.

Çeşitli TV kanallarına bağlanarak olayı değerlendiren Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Tuncer Harmankaya "kaçmayı başaran işçilerimiz ve mahsur kalan işçilerimiz ile beraber bekliyoruz. Burada yaşanan acının tarifi yok. Ne yazıkki soma faciasında olduğu gibi yine ihmaller zinciri var buradada" diye konuştu.

Basına yanlış ve yalan bilgiler veriliyor diyen Harmankaya yeraltında mahsur kalan işçi sayısının daha fazla olduğunu işçi kardeşlerimizden öğrendik. Devletin bakanları yaptıkları açıklamalarda devletin tüm imkanlarını seferber ettiklerini söylüyor. Ama su tahliyesi olaydan saatler sonra gece yarısı başladı. Halkımıza yanlış bilgi aktarılıyor diye konuştu.

Bir süre önce kapatılan madenin iktidar partisine yakınlığı dolayısı ile torpille ve yanlış incelemelerle tekrar açıldığını dile getiren Tuncer Harmankaya burada firma sahiplerinin işçilere baskı yapıyor. Çıkan torba yasa ile işçi maaşları biraz yükselmiş. Maaşların yükselmesi ile birlikte firma sahipleri işçilerin ulaşım servislerini ve yemek sistemini kaldırmış. Cebini düşünen bu zihniyet işçilerimize yemeklerini evden getirmelerini ve bunuda madenin içinde yemelerine sebep olmuşlar. Olay tam işçilerimizin yemek yediği saatte meydana geliyor. Yani işçilerimiz yemeklerini eski sistemde yeselerdi dışarıda olacaklardı ve olay esnasında madende kimse olmayacaktı" diye konuştu.

Bölgedeki maden sahiplerininde anlaşarak işçileri kumpasa aldığını dile getiren Harmankaya "1 müdür 3-4 madene birden bakıyor. Bir madenden çıkan işçi başka bir madene işe alınmıyor. Hal böyle oluncada işçilerimiz dertlerini anlatamıyor" dedi.

Olayın soma faciasında olduğu gibi üstünün kapatılmasını engelleyeceklerini dile getiren Ülkücü İşçiler Derneği Konya İl Başkanı Tuncer Harmankaya olayın takipçisiyiz. İşçi kardeşlerimizin ve ailelerininde yanındayız. Bu ihmallerin hesabı sorulana kadar takipçisi olacağız diye konuştu.