Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz:

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz:

"Türkmenler her yerde olduğu gibi burada da mağdur. Türkmenler gerekli şekilde destek görmüyor. IŞİD ile PYD arasında kalmış, inim inim inleyenlerin sadece Türkmenler olduğunu görmekteyiz"

HATAY (AA) - Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Türkmenler her yerde olduğu gibi burada da mağdur. Türkmenler gerekli şekilde destek görmüyor. IŞİD ile PYD arasında kalmış, inim inim inleyenlerin sadece Türkmenler olduğunu görmekteyiz" dedi.

Kılavuz, Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Naci Akkaya ile Suriyeli Türkmenlerin yaşadığı Hatay'ın Yayladağı ilçesine geldi. 

Suriye'deki iç savaşta hayatlarını kaybedenlerin ailelerini ziyaret eden Kılavuz, Suriyeli ailelere çeşitli hediyeler vererek sorunlarını dinledi. 

Ülkü ocaklarının, dünyanın neresinde bir Türk var ise onun oradaki derdini dert, sevincini sevinç olarak kabul ettiğini ifade eden Kılavuz, geçen yıl Devlet Bahçeli'nin emir ve talimatlarıyla Irak için yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Türkiye genelinde iki haftada 20 tır yardım topladıklarını aktaran Kılavuz, şöyle devam etti:

"Burada sınır hattı olmasından ötürü çok mağdur yoldaşlarımız var. Kendilerine bu yardımları ulaştırıyoruz. Ayrıca, Bayırbucak Türkmen Bölgesi'ne yardım gönderiyoruz. Bu yardımları Türk Kızılayı aracılığıyla ulaştırmaktayız. Bu yardımlar ulaştığında bunun mutluluğunu yaşıyoruz. 15 bin gıda paketi yaptırıldı. Bugün 15 bin gıda paketinin tamamını Türkmen soydaşlarımıza vereceğiz. Burada yalnız olmadıklarını, sadece gıda paketiyle değil gönlümüzle, yüreğimizle, duamızla, herşeyimizle yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz."

Türkmenlerin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Kılavuz, eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için ilerleyen dönemlerde çalışma yapacaklarını belirtti.

Kılavuz, devam eden iç savaşta binlerce Suriyeli Türkmenin şehit olduğuna ve yaralandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

 "Türkmenler her yerde olduğu gibi burada da mağdur. Türkmenler gerekli şekilde destek görmüyor. IŞİD ile PYD arasında kalmış, inim inim inleyenlerin sadece Türkmenler olduğunu görmekteyiz. Biz her ne pahasına olursa olsun kanımızın son damlasına kadar bu mücadeleyi devam ettirip, namusumuz saydığımız, sevdamız saydığımız Türkmenlere her türlü elimizi uzatıp onlara destek vereceğimizi aziz soydaşlarımızın ve Türkmenlerin bilmelerini isteriz."

Kılavuz ve beraberindekiler, yardımların dağıtılmasının ardından, Ülkü Ocakları Yayladağı İlçe Başkanlığı'nın bir futbol sahasında verdiği iftar yemeğine katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı