"Ülkeme, toprağıma ve şehitlerimize selam söyleyin"

"Ülkeme, toprağıma ve şehitlerimize selam söyleyin"

Kağıthane Hasdal Ortaokulu'ndaki Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 534 Suriyeli öğrenci, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için resim çizdi, duygularını anlatan mektup yazdı - Suriyeli öğrenci Eskar Eljopory:- ''Vatanımız için fedakarlıkta bu

İSTANBUL (AA) - ZEYNEP RAKİPOĞLU - Kağıthane'deki Geçici Eğitim Merkezi'nde (GEM) eğitim gören Suriyeli öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe çizdikleri resim ve yazdıkları mektupla destek verdi.

Hasdal Ortaokulu'nda bulunan GEM'de okuyan 534 Suriyeli öğrenci, Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlere moral vermek amacıyla operasyonu simgeleyen resimler çizdi.

Suriyeli öğrencilerin çizdikleri resimler, öğretmenleri aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki bütün Geçici Eğitim Merkezlerinde başlatılan, Zeytin Dalı Harekatını konu alan resim yarışmasına gönderildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin resimlerinden oluşan sergi, Hasdal Ortaokulu'nun giriş katında yer alan salonda izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Resimlerine zeytin dalı, çiçek, kuş, tank, Türk bayrağı ve Türk askeri çizdiği görülen öğrenciler, bunun yanı sıra duygularını kaleme aldıkları mektuplarıyla da Mehmetçiğe seslendi. Toplanan mektup ve resimler Mehmetçiğe ulaştırılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi.


- ''Mehmetçik dünyaya örnek oldu''

GEM'de 3 yıldır eğitim gören 10 yaşındaki Zeynep Ramazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmetçik için resim yaptığını ve duygularını anlatan bir mektup yazdığını söyledi.

Türk askerlerini çok sevdiğini dile getiren Ramazan, ''Mektubumda kalbimden geçenleri anlattım. Mehmetçiklerimizi çok seviyorum. Onlara çok saygı duymamız gerek. Bizi korudular. Memleketimizi koruyorlar. Türkiye bize kapılarını açtı. Kalem, defter verdiler.'' dedi.

Mehmetçiğe teşekkür eden 13 yaşındaki Eskar Eljopory de ''Vatanımız için fedakarlıkta bulunuyorlar. Adalet için ve mazlumlar için kendilerini feda ediyorlar. Onlar adalet ve zafer anlamında çok güzel bir etki bıraktı. Dünyaya örnek oldular. Mehmetçiğe çok selam söylüyorum.'' diye konuştu.

Türkiye'de 3 yıldır yaşayan 13 yaşındaki Hüseyin Ramazan ise ''Onlar bizim için kendi ülkelerini bırakıp, bizim ülkemize gidip savaştılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Allah yardımcıları olsun. Kar kış demeden bizim için ve vatanları için savaşıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

- ''Ülkeme selam söyleyin"

Suriyeli öğrenci Sidra Halaf da ülkesine duyduğu büyük özlemle Türk askerleri için mektup yazdığını belirterek, mektubunda Mehmetçiğe şu sözlerle seslendi:

''Mehmetçik abiler, ben Türkiye'de yaşıyorum, okulda okuyorum. Haberlerde duyuyorum, çok zor bir iş yapıyorsunuz. Kolay gelsin size. Siz ülkeniz için ve bizim için savaşıyorsunuz. Bizi mutlu ediyorsunuz. Biz rahat uyuyoruz. Güvenle sokağa çıkıyoruz. Siz 20 yaşın üstündesiniz, çok gençsiniz. Anneniz var, babanız var. Tabi ki onları çok özlediniz. Anneniz size dua ediyor. Biz de dua ediyoruz. Şimdi siz bizim ülkemizde ben de sizin ülkenizdeyim. Lütfen benim ülkeme, kuşlarıma, suyuma, ağaçlarıma, toprağıma ve şehitlerimize selam söyleyin. Ben de söylerim. Çünkü çok iyi biliyorum ülkenizi çok özlediniz. İnşallah işiniz biter, ülkenize zaferle dönersiniz, biz de ülkemize dönelim. Size çok hem de çok teşekkür ediyorum. Mektup gönderen bir kız ülkesini çok özledi.''

GEM Müdürü Derya Deniz Dinç ise Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe mektup yazma yönünde Suriyeli öğrencilerden talep aldıklarını ve bunun üzerine öğrencilere destek verdiklerini söyledi.

Öğrencilerin yazdıkları mektuplarda ilginç durumlarla karşılaştıklarını belirten Dinç, ''Bir öğrenciden mektup geldi. Mektubun içinde çikolatalı ekmek vardı. Karar veremedik ekmeği alalım mı, mektupla birlikte gönderelim mi diye. Suriyeli bir evladımız ekmeğini Mehmetçikle paylaşmak istemiş. Buna çok duygulandım.'' diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :