Ülkeler EXPO için bahçe inşasına başladı

Ülkeler EXPO için bahçe inşasına başladı

EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Antalya Valisi Türker: - "Ülkelerin katılımıyla ilgili sayılar her geçen gün artıyor. Hatta bazı ülkeler, gelip kendi bahçelerini inşa etmeye başladılar bile. Sayın Cumhurbaşkanımızın EXPO'yu himaye

ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Antalya Valisi Muammer Türker, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO için bazı ülkelerin kendi bahçelerini inşa etmeye başladığını söyledi.

Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da 23 Nisan'da resmi açılışı yapılması planlanan "çiçek ve çocuk" temalı botanik dalındaki EXPO 2016 çalışmalarının tüm hazıyla devam ettiğini anlattı.

Katılımcı sayısının her geçen gün arttığını belirten Türker, "Hatta bazı ülkeler, gelip kendi bahçelerini inşa etmeye başladılar bile. Sayın Cumhurbaşkanımızın EXPO'yu himayesine alması, başlı başına bizim için bir itici güç oldu" diye konuştu.

Türker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ocak'ta EXPO 2016 Antalya sergi alanında incelemelerde bulunduğunu hatırlatarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kente gelerek yerinde denetleme yapmasını beklediklerini söyledi.

EXPO 2016 Antalya faaliyetlerinin planlandığı gibi gittiğini vurgulayan Vali Türker, "Ufak tefek proje bazlı sarkmaları saymazsak, EXPO 2016 Antalya'nın şu an 23 Nisan'da açılmasını engelleyecek en küçük bir risk görünmüyor. Ülke katılımının iyi olduğunu söyleyebiliriz sayılara ve şimdiye kadar ki EXPO'ların istatistiklerine baktığımızda. İnşallah, Türkiye'nin de Antalya'nın da yüzünü ağartacak bir faaliyet olarak EXPO'yu takdim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- "Turizme olumlu katkısı olacak"

Türker, EXPO 2016 Antalya'nın turizm sektörüne olumlu katkı sağlayacağını dile getirerek, gerek Antalya'ya gelen turistlerin EXPO sahasını görmeleri bakımından gerekse de sadece EXPO'yu görmek için Antalya'ya gelecek turistler dikkate alındığında bunun önemli olduğunu bildirdi.

EXPO'ların dünya çapında müdavimlerinin bulunduğuna işaret eden Türker, "Bir de bizimkinin konusu gerçekten çok sempatik iki başlık. Birisi çiçek, birisi çocuk. İnsanlar için çok cazip, hakikaten buraya gelmeyi teşvik edecek bir tema olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Türker, EXPO'nun Antalya ve ülke turizmi açısından "tartışmasız fırsat" olduğunu vurgulayarak, "Yani turizmdeki kayıplarımızı bir tek EXPO'nun kapatmasını tabii ki beklemiyoruz. Böyle iddialı bir şekilde ortaya çıkmıyoruz ama hani 'turizmi çeşitlendirelim, 12 aya yayalım' derken EXPO'nun da bunu sağlayacak imkanlardan bir tanesi olduğunu gözden uzak tutmamamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkeler EXPO için bahçe inşasına başladı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :