Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Cankesen:

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Cankesen:

"Yüzlerce yıldan beri bütün emperyalistlerin gözü üzerimizde"

KASTAMONU (AA) - Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, "Yüzlerce yıldan beri bütün emperyalistlerin gözü üzerimizde." dedi.

Cankesen, Şerifebacı Öğretmenevi'nde sendika üyeleriyle gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Kastamonu'ya sık sık gelmeye çalıştığını söyledi.

Dünyanın gözünün Türkiye'nin üzerinde olduğunu belirten Can Cankesen, "Havaalanlarına gittiğinizde VIP bölümleri vardır. Dünyanın VIP'i ülkemiz. 3 tarafı denizlerle çevrili, her yeri ayrı güzel bir Türkiye'miz var. Bu yüzden herkesin gözü üzerinde." diye konuştu.

Zor günlerden geçildiğini vurgulayan Cankesen, "Yüzlerce yıldan beri bütün emperyalistlerin gözü üzerimizde. 32 gündür ordumuz Afrin'de, daha evvel de El bab'da. Doğu'daki terör eylemlerini biliyorsunuz. Bugün burada rahatça yaşıyorsak, Mehmetçiğimizin gözünü kırpmadan bu vatan uğruna kendini feda etmesindendir." ifadelerini kullandı.

- "Halkın yüzde 80'i harekatı destekliyor"

Türk halkının Zeytin Dalı Harekatı'na desteğinin tam olduğunu kaydeden Can Cankesen, şöyle devam etti:

"Bazen insanlar 'ordu Afrin'e niye girdi' diye soruyor. Burası sizin eviniz, birisi her gün sizin evinize taş atıyor. Bir kere, iki kere, üç kere kızarsınız. Atmaya devam ederse çıkıp gereğini yaparsınız. Kilis, Yayladağ, Hatay'ın belli bölümlerine sürekli bombalar düşüyor. Orada bir terör kaynağı var. Belki oraya girilmese orada yeni bir ordu kurulacak, belki farklı bir devlet kurulacaktı. Halkın yüzde 80'i bu harekatı destekliyor. Yüzde 11'i desteklemiyor ama geriye kalan yüzde 9'u kararsız. Yani yüzde 90'a varan bir rakamla operasyon destekleniyor."

Cankesen, Mehmetçik'in yanında olduklarını, Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini, kimsenin toprağında göz dikmediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Karşımızda rakibimiz olanlara bakın, dünyanın çok değişik ülkelerinden paralı askerler bile orada. Emperyalizm son yüzyıldan beri kafasındaki hayali gerçekleştirmek için oradan bir kapı açarsa, Hatay ya da o bölgedeki diğer iller risk altına girer."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :