Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının açıklaması

"Bakan Lütfi Elvan'a atfen bugün bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan 'www’den çıkar ttt'yi kurarız' şeklindeki haber gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Bakan'ın haberde iddia edildiği gibi bir beyanı olmamıştır"

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, Bakan Lütfi Elvan'a atfen bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan "www’den çıkar ttt’yi kurarız" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı, Bakan Elvan'ın haberde iddia edildiği gibi bir beyanı olmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı gazete ve internet sitelerinde, Bakan Elvan'ın ifadelerine dayandırılarak, "www’den çıkar ttt’yi kurarız" şeklindeki bir haber yer aldığı belirtildi. Söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, Bakan Elvan'ın haberde belirtildiği gibi bir beyanı olmadığı kaydedildi.

Bakan Elvan'ın, gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında özetle sosyal medya etiğinin oluşturulması için uluslararası ortak konvansiyon oluşturulması gerekliliğini dile getirdiği belirtilen açıklamada, "Bakan Elvan, Almanya başta olmak üzere Avrupa Birliği’nin internet yönetimi için küresel ve çok paydaşlı bir yapı kurulmasına yönelik bir çalışması olduğunu hatırlatmış, 23-24 Nisan’da Brezilya’da düzenlenecek uluslararası toplantıda bu hususların tartışılacağını ve çok paydaşlı küresel bir yapının kurumsallaşması hususunda adımlar atılmasının beklendiğini ifade etmiştir" denildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı