Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Katar'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Katar'da

"Katar'lı yetkililer, Türk iş adamlarının üstlendikleri işlerdeki çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bu da bizi çok gururlandırdı"

DOHA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Katar'lı yetkililerin, Türk iş adamlarının üstlendikleri işlerdeki çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini, bunun da kendisini çok gururlandırdığını söyledi.

Elvan, Katar Büyükelçisi Ahmet Demirok'un, onuruna verdiği akşam yemeğinde Katar'da faaliyet gösteren Türk iş adamları ile bir araya geldi.

Yurt dışında müteahhitlik yapmanın çok zor olduğunu ifade eden Elvan, Türk iş adamlarının ağırlıklı olarak metro, altyapı ve otoyollar gibi alanlarda olmak üzere Katar'da 3 milyar dolarlık iş üstlendiklerini, bunun önemli bir başarı olduğunu söyledi. Elvan, Katar'da Türkiye'ye olan güvenin çok yüksek olduğunu belirterek, bunda iş adamlarının performansının da önemli rol oynadığını ifade etti.

Katarlı yetkililerin Türk iş adamlarının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini, bunun da kendisini çok gururlandırdığını anlatan Elvan, Suudi Arabistan olmak üzere bölgedeki diğer ülkelerin de bu anlamda yüksek potansiyele sahip olduğunu kaydetti. İş adamlarına, üretime yönelik alanlarda da yatırım yapmaları tavsiyesinde bulunan Elvan, yaptıkları işlerde gösterdikleri titizlik için de iş adamlarına teşekkür etti.

Bugünkü temaslarında Katarlı yetkililere Türk iş adamlarının sorunlarını aktardığını anlatan Elvan, yetkililerin bunların çözümü için gerekli adımı atacağını ifade ettiğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı