Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karaman'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karaman'da

Bakan Elvan, Ermenek Türkiye Yelken Federasyonu Ahmet Keleşoğlu 1. Yelken Yarışları'nın startını, kurtarma botuyla göle açılarak verdi

KARAMAN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Bakanlık olarak biz deniz iç sularında her türlü spor faaliyetlerini daha da artırmak istiyoruz. Bu nedenle birçok iç suyumuza feribot, gezi feribotu yapımına başladık" dedi.

Elvan Karaman'ın Ermenek ilçesinde Ermenek HES Baraj Gölü'nde yapılan Ermenek Türkiye Yelken Federasyonu Ahmet Keleşoğlu 1. Yelken Yarışları'na katıldı. Federasyon Başkanı Serhat Belli ile kurtarma botuyla göle açılan Elvan, burada yarışların startını verdi. 

Yarışlar sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, çok mutlu olduklarını, gerçekten hayal dahi edemeyecekleri noktalara ulaştıklarını söyledi.
        İlçenin çok güzel bir baraj gölüne sahip olduğunu ifade eden Elvan, "İnşallah Yelken Federasyonu Başkanımızla birlikte burada yelkenciliği başlatacağız. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bu spora ilgisini artıracağız. Tabii burada belediye başkanımıza çok büyük görev düşüyor, burada yelken kulübünü kurması gerekiyor. Hemen arkasından gençlerimizi, çocuklarımızı yelken sporuna alıştıracağız" diye konuştu. 

Yelken sporunun özellikle çocukların ve gençlerin gelişimine çok önemli katkısı olduğunun altını çizen Elvan, şunları kaydetti:

"Çok sayıda 13-14 yaşında çocuklarımızı gördük yarışan, kızlı erkekli. Ermenek'te de baraj gölünde yelken sporunu geliştireceğiz.  Spor özellikle çocuklar, için gençler için çok önemli. Başarılı olmalarının anahtar alanı diye düşünüyorum. Başarılı bir öğrenciye baktığınız zaman spor yaptığını göreceksiniz. Başarımızı daha da yukarılara çekebilmek için spora olan ilgiyi daha da artıracağız. Ayrıca Bakanlık olarak biz deniz iç sularında her türlü spor faaliyetlerini daha da artırmak istiyoruz. Bu nedenle birçok iç suyumuza feribot, gezi feribotu yapımına başladık. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Deniz iç sularının altyapısını geliştirici bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bakanlık olarak biz iç sularının gelişimi açısından önemli bir süreç başlattık."

Yelken Federasyonu Başkanı Belli ise şunları söyledi:

"Bu yıl ilk defa iç sularda yarış yapıyoruz. Buna da Sayın Bakanımız vesile oldular. Gerçekten burası çok güzel bir mekan. Rüzgar açısından da bizim için elverişli. Yelken sporu genç arkadaşlarımızın denizde kendi kendine karar verme yeteneğini geliştiren, kendisinin ayakta durabileceği, tek başına teknede neler yapabileceklerini, kabiliyetlerini geliştiren bir spor. Çağdaş bir spor. Ülkemiz, gerek denize kıyıları gerekse göl ve barajları olarak bu spor için çok elverişli. "

Daha sonra düzenlenen törenle, yarışlarda dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı