Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

"7 ve 25 Aralık darbe girişimlerinde, kapalı kapılar arkasında ağzı sulanarak, bu Erdoğan’ı nasıl alt ederiz hesabı yapan, işi kirli, niyeti kirli, nefesi kirli, duası kirli, beklentisi kirli işbirlikçilere, Türkiye düşmanlarına pabuç bırakmadık, bırakmay

İSTANBUL (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinde, kapalı kapılar arkasında ağzı sulanarak, bu Erdoğan’ı nasıl alt ederiz hesabı yapan, işi kirli, niyeti kirli, nefesi kirli, duası kirli, beklentisi kirli işbirlikçilere, Türkiye düşmanlarına pabuç bırakmadık, bırakmayacağız" dedi.

Elvan, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Konuşmasının başında Elvan, Kartal halkına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını iletti.

Fatih Sultan Mehmet Han’ın "Hüner bir şehir bünyad eylemektir/Reaya kalbin abat eylemektir, (bir şehri bayındır kılmaktan murat, bir şehre hizmet etmekten murat halkın kalbini abat etmektir)” sözünü hatırlatan Elvan, AK Parti Hükümeti olarak ilk günden bu yana bu anlayışla bu aşkla bu şevkle hareket ettiklerini söyledi.

Halk ozanı Neşet Ertaş’ın “Gönülden gönüle yol gider” sözüne de atıfta bulunan Elvan şöyle devam etti:

“Yüksek Hızlı tren yolları yapmışsak, Türkiye’yi yüksek hızlı tren işleten ülkeler ligine yükseltmişsek, duble yollarda destan yazmışsak, yolları bölmüş hayatları kurtarmışsak, yolları bölmüş gönülleri birleştirmişsek, denizciliği şaha kaldırmışsak, uçağa binmeyi lüks olmaktan çıkarıp milletin sıradan vasıtası haline getirmişsek, alfabe okur yazarlığından bilgisayar okur yazarlığına geçmiş, Avrupa’nın en iyi bilişim altyapısına sahip ülkelerden biri olmuşsak; özetle ulaşımda ve erişimde tıkanan yolları açmış, olmayan yolları genişletmişsek, bütün bunlar milletimizin gönlünü yapmak içindir.”

Elvan, hükümetin yaptığı diğer çalışmalar hakkında da katılımcıları bilgilendirerek, bu çalışmaların Türkiye’yi dünyada her alanda ilk sıralara taşıyana kadar devam edeceğini belirtti.

“Yolumuza çıkan çetelerden korkumuz olmadı, tehditlerden korkumuz olmadı, modern, post modern her türlü darbe girişimine pabuç bırakmadık” diyen Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinde, kapalı kapılar arkasında ağzı sulanarak, bu Erdoğan’ı nasıl alt ederiz hesabı yapan, işi kirli, niyeti kirli, nefesi kirli, duası kirli, beklentisi kirli işbirlikçilere, Türkiye düşmanlarına pabuç bırakmadık, bırakmayacağız. Son yerel seçimlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sizin iradenize ipotek koymak isteyenlere ‘hadi oradan’ dediniz. Siz kendi iradenize sahip çıktınız, sizin iradenizle görev başında olanlar da size sahip çıktı. Milletle devletin arasını açmak isteyenlerin hevesi kursağında kaldı.”

Kartal metro ağında yapılan genişletme çalışmalarından, Kartal’a yapılan ve dünyanın en modern ve en büyük adalet saraylarından olan Anadolu Adalet Sarayı'ndan bahseden Elvan, kısa süre sonra ilçenin hızlı tren ağıyla da buluşacağını söyledi.

Lütfi Elvan, konuşmasında yapılan sağlık yatırımlarına da değindi. Yapımı süren bin yatak kapasiteli Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesini anımsatan Elvan, “CHP’li Kartal Belediyesi’nin 6 yıllık bütçe toplamından fazla yatırımı İstanbul Büyük Şehir Belediyemiz Kartal’a yaptı. Kartal’ın her derdi, büyükşehir belediyesi olarak da merkezi hükümet olarak da bizim derdimizdir, bu dertlere deva bulmak da boynumuzun borcudur” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Elvan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman tarafından hediye takdim edildi.

Kongreye ayrıca AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı