Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

"Kamu İhale Kanunu mutlaka güncellenebilir, değiştirilebilir, dinamik olmalı"- "Kamu İhale Kanunu, bizim önümüzde engel olmamalı ki yaptıklarımızı daha da büyütelim"- "Bizim daha çok çalışmamız lazım, sizin inadına daha çok yatırım yapmanız lazım"- "15 Te

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kamu İhale Kanunu'nun güncellenebilir, değiştirilebilir ve dinamik olması gerektiğini belirterek, "Kamu İhale Kanunu, bizim önümüzde engel olmamalı ki yaptıklarımızı daha da büyütelim." dedi.

Arslan, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının (İNTES) düzenlediği "Ulaştırmada Yeni Dönem" konulu toplantıya katıldı.

Arslan toplantıda yaptığı konuşmada, İNTES'in geleneksel toplantılarının Türkiye'nin geleceğini kurarken en güzel etkinliklerden olduğunu, sendikanın köklü bir geçmişi bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın gayretleriyle Türkiye'nin önemli bir ivme yakaladığını vurgulayan Arslan, "Ulaşıma, erişime inanan bir Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız var. Başbakanımızın himayelerinde, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ulaştırmada yeni dönemde de tarihler yazmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki bu tarihleri sizlerle birlikte, şantiyedeki, bürodaki, sahadaki mühendisle teknisyenle teknikerle işçiyle birlikte yazacağız. 14 yıldır yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır." diye konuştu.

-"Bir günde Mısır'daki iki piramiti yapacak kadar malzeme elleçliyoruz"

Arslan, bugüne kadar dayandıkları istikrar ve güvenle elini taşın altına koyan inşaat sanayicilerinin ve müteahhitlerin, bugün dünyadaki büyük firmalara patron olduğunu söyledi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü gibi Türkiye'nin en büyük projelerinde, dünyanın büyük firmalarının taşeron olarak kullanılmasının gelinen nokta açısından çok önemli olduğuna işaret eden Arslan, şunları kaydetti:

"Bir dönem dünyanın büyük firmalarına ne yazık ki taşeronluk yapıyorduk. Taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyorum. Uzunca süredir dünyanın her yerinde büyük işler yapıyoruz. Bizim de dünyanın ilklerinden olan gurur duyduğumuz projelerimiz var. Sadece bir kuş göç yolu üzerinde olması ve bir lagün barındırması nedeniyle projesinde revizyona gidilen bir Osmangazi Köprümüz var. Bir Yavuz Sultan Selim Köprümüz var ki dünyanın en genişi. İstanbul'da yeni havalimanını yaparken bir günde Mısır'daki iki piramiti yapacak kadar malzeme elleçliyoruz. 14 yıldır ülkede oluşan istikrar ve güvenle bunları yapıyoruz. Bütün yüklenici ve paydaşlarımızın elini taşın altına koyması sayesinde yapıyoruz. İnşallah yapmaya devam edeceğiz."

- Kamu İhale Kanunu

Arslan, Kamu İhale Kanunu'nda düzenleme yapılmasının şart olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin artık kabına sığmadığını, bu nedenle söz konusu kanunun mutlaka güncellenebilir, değiştirilebilir, dinamik olması gerektiğini belirtti.

Bunun için mücadele verdiklerine söyleyen Arslan, "Kamu İhale Kanunu, bizim önümüzde engel olmamalı ki yaptıklarımızı daha da büyütelim. Başbakanımızın da bu konuda talimatları, destekleri var. Amaç hangi işi yaparsak yapalım insanımıza hizmetimizi bir an önce sunmak." dedi.

- "Daha çok istihdam oluşturmamız lazım"

15 Temmuz darbe girişiminin omuzlara büyük sorumluluk yüklediğini dile getiren Arslan, milletin siyaset, etnik yapı, mezhep, bölgesel ayrım gözetmeksizin millet olma şuuruyla meydanlara çıktığını anımsattı.

Arslan, 15 Temmuz gecesinin gençlerin apolitik yetişmediğinin de göstergesi olduğunu vurgulayarak, darbelerin, İstiklal Savaşı vermenin ne demek olduğunun şuurunda olan gençlerin "Toprak uğrunda ölen varsa vatandır" düsturuyla meydanlara çıktığını anlattı.

Kadınların da bu gece büyük fedakarlık gösterdiğini vurgulayan Arslan, "6 aylık bebeği bırakıp savaşa giden Nene Hatun'un sahip olduğu iman gücüne sahip o kadar çok kızımız, eşimiz ve annemiz var ki. Bunu görmek geleceğe dair umutlarımızı güçlendirdi. Bizim daha çok çalışmamız lazım, sizin inadına daha çok yatırım yapmanız lazım. Hep beraber daha çok istihdam oluşturmamız lazım." diye konuştu.

- "Amacımız dünyadaki ticaret ve taşıma pastasından pay almak"

Bakan Arslan, ulaştırma alanında yapılan projelerin sadece bulundukları bölgeye değil, ülke geneline hizmet ettiğine dikkati çekerek, Türkiye'nin Asya ile Avrupa, Balkanlar ile Kafkaslar, Kafkaslar ile Ortadoğu arasında köprü konumunda olduğunu ve Türkiye'nin coğrafi konumundan faydalanmak için projeler geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin 1,5 milyar insanın uçakla 3 saatte erişebildiği bir coğrafyada bulunduğunu belirten Arslan, bu coğrafyada 31 trilyon dolarlık ticaret hacminin söz konusu olduğunu anlattı.

Ulaştırma projelerinin en önemli önceliğinin Türkiye'nin coğrafi anlamdaki konumundan yararlanmak, dünyadaki ticaret ve taşıma pastasından pay almak olduğunu söyleyen Arslan, toplantıda "Ulaşan ve Erişen Türkiye" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :