Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

"Türk milleti, tarihinde dünyaya verdiği derslerin bir tanesini daha tekrarlayarak millet olma şuurunun, millet olmanın, millet olarak birlikte harekete etmenin ne demek olduğunu 15 Temmuz'da herkese ama herkese gösterdi ve ispatladı"- "Kutsal değerlerden

KAZAN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk milletinin, tarihinde dünyaya verdiği derslerin bir tanesini daha tekrarlayarak millet olma şuurunun, millet olmanın, millet olarak birlikte hareket etmenin ne demek olduğunu 15 Temmuz'da herkese gösterdiğini söyledi.

Bakan Arslan, Kazan Kaymakamı Engin Aksakal, Kazan Emniyet Müdürü Oğuzhan Yücel ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile görüştü.

Belediye önünde halka hitap eden Arslan,15 Temmuz'da darbe girişiminin olduğu gece, milletin, millet olma şuuruyla canı pahasına darbecilere ders verdiğini belirterek, "Milletin, millet olma şuuruyla herkesin bu ülkenin asli unsuru olduğu bunun oluşturduğu millet kavramını hem dünyaya tekrar gösterdi." diye konuştu.

Söz konusu gecede yaralı olan kişilere yaptıkları ziyaretlerde bir genç kızın, "Hiç korkmadım, ya şehit olacaktım ya gazi olacaktım." sözlerini anımsatan Arslan, kutsal değerlerden habersiz büyüdüğü sanılan gençlerin, kutsal değerlerine sahip çıkacak şekilde büyüdüklerini vurguladı.

Türk milletinin, tarihinde dünyaya verdiği derslerin bir tanesini daha tekrarlayarak millet olma şuurunun, millet olmanın, millet olarak birlikte hareket etmenin ne demek olduğunu 15 Temmuz'da herkese ama herkese gösterdiğini ve ispatladığını ifade eden Arslan, "Bize düşen o dik duruş karşısında saygıyla eğilmektir. O yüzden karşınızda saygıyla eğiliyorum." dedi.

Arslan, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunanların Türkiye Cumhuriyeti'ni ve İslam'ı savunuyor gibi görünüp, en başta Türkiye Cumhuriyeti'ne ve İslam'a zarar veren hainler olduğunu, onların hainliklerinin o gece tescillendiğini, dünyanın da bunu böyle bilerek, başka delil aramaması gerektiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dünyanın, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşları ile Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla bütün kurumlarıyla verdiği bu mücadelede Türkiye'nin yanında olması gerekir. Bu mesajı verirken hükümetin bir üyesi olarak değil, 78 milyonun sesi olarak vermek istiyoruz. Çünkü 78 milyon, o gün bu hainlere karşı dil, din, mezhep, ırk, şehir, siyasi görüş ayrımı yapmadan tek vücut, o akşam birlikte namlunun önünde durarak, tankın altına yatarak, Kazan'da jetlerin önünde durarak, jetlerin attığı bombaların önünde durarak dünyaya birliktelik, kardeşlik, millet olma şuurunu ispatladı. O yüzden dünyada bilsin ki Türkiye Cumhuriyetinin 78 milyon vatandaşı, bu millet olma şuuruyla hareket ettiği sürece Allahın izniyle onlara o akşam bu fırsatı vermediğimiz gibi bundan sonra da vermeyeceğiz. İşte o fırsatı vermemek için diyoruz ki meydanınıza, sokağınıza sahip çıkın. Ama daha da önemlisi milli iradenin temsilcisi olan siz milletimiz, iradenize sahip çıkın. Zaten sahip çıktınız, bunu ispatladınız."

Arslan, bugüne kadar vatandaşa karşı çıkartılan Olağanüstü Hal (OHAL) Kanunu'nun ilk defa, milletin yaşam kalitesini artırmak, hayatını sağlıklı ve özgürcü yürütmesi için devletin içindeki hainleri temizlemek için çıktığını anlatarak, "İçimizdeki hainleri temizleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ekonomisini büyütmek adına yeni kanunlar yapmak için TBMM'nin yaz döneminde de çalışacağını vurgulayan Arslan, ekonominin büyümeye devam edeceğini, yatırımların aynı hızla sürdürüleceğini söyledi.

- "Milletin sokağa çıkmasında doğru bilgilendirme etkili oldu"

Darbe gecesi Bakanlığın bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarında yaşananların sorulması üzerine Arslan, darbecilerin, başarıya gitmenin yolunun halkın doğru bilgi almasının engellemesinden geçeceğini bildiklerini belirtti. Milletin sokağa çıkmasında doğru bilgilendirmenin etkili olduğunu vurgulayan Arslan, "O gece internetin kesilmemesi vatandaşa doğru bilgi gitmesi, telefonların kesilmemesi, devlet mekanizmasının kendi içinde sağlıklı haberleşmesi ve anında müdahale edebilmesi, üçüncüsü de televizyon yayınlarıydı. Çünkü hainler televizyonları bastılar, TRT'den emellerine ulaşan yayın yaptılar, onlar bekliyorlardı ki Türksat'ı da ele geçiririz. Türksat'ı ele geçirselerdi tüm televizyon kanalları TRT'nin o hainlerin elindeki yayınları verecekti. Devletin iradesine el koyduk, tamam artık bitti bu iş. Türksat'taki mesai arkadaşlarım ona izin vermediler." diye konuştu.

- "Yaralıların gözlerinde memlekete sahip çıkmanın gururunu görüyoruz"

Kazan Kaymakamı Engin Aksakal da 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştiği gece 9 arkadaşlarının şehit olduğunu ifade ederek, "82 de yaralı var. Onlar Ankara'da çeşitli hastanelerde tedavi altında. Bir kısmı tahliye oldu. Yaralı vatandaşlarımıza yaptığımız ziyarette, onların gözlerinde memlekete sahip çıkmanın gururunu görüyoruz." diye konuştu.

Ana Jet Üssü'nde savcılar tarafından soruşturma yürütüldüğünü anlatan Aksakal, Kazan'daki şehit ve yaralıların ailelerinin ihtiyaçlarını tespit ederek, gerekli yardımları yaptıklarını söyledi. Aksakal, ilçede her akşam milli iradeye sahip çıkmaya devam edildiğini bildirdi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de ilçenin 15 Temmuz gecesi bir övgü beklemeden ve soncunu düşünmeden vatan ve millet için harekete geçtiklerini belirterek, "Pistin önünde lastik, saman ve mahsullerini yakarak, F-16'ların görüş alanını daralttık. Göğüsümüzü, sivil halkı ve meclisimizi bombalayan F-16'lara siper ettik." dedi.

Konuşmaların ardından Kazan Belediye Başkanı Ertürk'ün makamına geçen Bakan Arslan, Belediye tarafından oluşturulan 15 Temmuz Anı Defterini imzalayarak, "15 Temmuz 2016 milletin şanlı duruşunun cumhurun başı, Başbakan ve arkadaşlarının onlarla birlikte verdiği mücadelenin adı olduğu gibi yaşlısıyla genciyle demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmanın adı olmuştur." diye yazdı.

Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Ahmet Arslan, sağlık durumları hakkında bilgi aldığı yaralılara çiçek vererek, kendileriyle gurur duyduklarını söyledi.

Daha sonra Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına bulunan yaralıları da ziyaret eden Arslan, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :