Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

"Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Yıldırım'ın ve ekip arkadaşlarının yükselişinden daha da önemlisi ülkemizin bu yükselişinden rahatsız. Varsın rahatsız olsunlar, eğer bu yaptığımız bu işler onları rahatsız ediyorsa, kusura bakmasınlar biz yine iş

KARS (AA) - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Dünya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın ve ekip arkadaşlarının yükselişinden daha da önemlisi ülkemizin bu yükselişinden rahatsız. Varsın rahatsız olsunlar, eğer bu yaptığımız bu işler onları rahatsız ediyorsa, kusura bakmasınlar biz yine iş yapmaya, onları rahatsız etmeye devam edeceğiz." dedi.

Bakan Arslan, Kars'ın Kağızman ilçesinde, Kağızman bağlantı yolları ve kuzey çevre yolunun temelinin atılması ve Kağızman Kesik Köprü bağlantı yolunun açılışı sebebiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2002 yılındaki bölünmüş yol miktarının 6 bin 100 kilometre, bugün ise 25 bin 350 kilometre olduğunu ifade etti.

Bölünmüş yol miktarını 3 kattan fazla artırdıklarını belirten Arslan, "2002'de sıcak asfaltlı yollar 8 bin 500 kilometreyken bugün 21 bin 300 kilometre. Eskiden 8 bin 500 kilometre vardı ama standardı çok düşüktü, biz onları standartlarının yükseltilmesi dahil 21 bin 300 kilometreye getirdik. Bunlar gerçekten önemli başarılar ve çalışmalar. Ülke olarak 3 bin 50 kilometrelik Bolu Tüneli'nin içinden 17 yılda çıkamadık. Yine AK Parti hükümetleri ile Bolu Tüneli'ni bitirebildik." diye konuştu.

Arslan, Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin 15 yılda önemli çalışmalara imza attığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir hafta önce Mersin-Antalya arasında 6 tünel daha açtık, onlarla 350 kilometreyi geçtik. 80 yılda 50 kilometre, 15 yılda 350 kilometre. Sadece bu sene bitireceğimiz tünel miktarı 42 kilometre. Artık dünyanın en büyük tünellerini yapıyoruz. Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak 14 bin 200 metrelik Ovit Tünel var. Dünyanın en uzun çift tüplü ikinci tüneli, ışık gördü, önümüzdeki sene bitiriyoruz inşallah. Yine bölgemizi Bayburt-Gümüşhane üzerinden Karadeniz'e yani Trabzo'a bağlayacak 14 bin 500 uzunluğundaki Zigana Tüneli'ni başlattık. Birkaç gün önce Ilgar Tüneli'nin temelini attık. Ardahan'ı, Kars'ı, Iğdır'ı, Ağrıyı kestirme şekilde Gürcüstan'a bağlayacak. O da yetmez diyoruz ki yine bölgeyi Karadeniz bağlayacak olan ve geçilmez denilen 13 kilometrelik Sahara Geçidi'ni yapalım"

Bu sözleri üzerine katılımcılar tarafından alkışlanan Bakan Arslan, şöyle konuştu:

"Ahmet Arslan demek, Başbakan Binali Yıldırım demek hizmet demek, Allah razı olsun. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan demek milletine olan aşkıyla dağları delmek demek, Erdoğan demek Ferhat'ın Şirine olan aşkı gibi millete olan aşkıyla denizin altını delip tren geçirmek demek. Ama bundan rahatsız olan var. Dünya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın ve ekip arkadaşlarının yükselişinden daha da önemlisi ülkemizin bu yükselişinden rahatsız. Varsın rahatsız olsunlar, eğer bu yaptığımız bu işler onları rahatsız ediyorsa kusura bakmasınlar biz yine iş yapmaya, onları rahatsız etmeye devam edeceğiz."

Bakan Arslan, ülkede 15 yıldır istikrar olduğunu, milletin hükümete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdiğini vurgulayarak, ülkenin AK Parti hükümetleri ile 3,5 kat büyüdüğünü bildirdi.

- "Ülkedeki hainler, büyük projeleri istemeyen dış güçlere destek oldu"

Arslan, AK Parti'nin bazı kesimleri rahatsız ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"2002-2007 arasında AK Parti 363 milletvekiliyle iktidardı ama Cumhurbaşkanının düşüncesi farklı, YÖK'ün düşüncesi farklı başka yerlerin düşüncesi farklı. Ne yaparsanız engel oluyorlar en sonunda dediler ki 'biz AK Parti'ye engel olamıyoruz, bu partiyi kapatalım.' AK Parti sizi niye rahatsız ediyor. AK Parti dış güçlerinin, bu coğrafyada at oynatanların, onların ülkemizdeki maşalarının menfaatine değil, milletimizin, ülkemizin menfaatine göre hareket ettiği, davrandığı ve iş yaptığı için dediler ki AK Parti'nin yolunu kesmemiz lazım. Bir kapatma davası açtılar, o da yetmedi Gezi olaylarıyla dediler ki '3. köprü, 3. havalimanı, Osman Gazi Köprüsü ve otoyolu, Avrasya Tüneli, Marmaray yapılmasın.' Niye, bunlar bu ülkeye hizmet eden projeler değil mi? Dış güçler, bu projeler ülkemizi büyütecek diye bunlara karşı çıkıyorlardı, ne yazık ki içimizdeki hainler de maşalar da onların emellerine alet oluyorlardı."

15 Temmuz'daki darbe girişiminde vatandaşların dış güçler ile Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) iyi bir ders verdiğini anlatan Arslan, "Allah'tan bu millet birliğinden beraberliğinden taviz vermiyor. 17-25 Aralık sürecinde FETÖ ve onun elebaşı, içimizdeki hakim ve savcıları kullanarak, hainleri kullanarak bizi zayıf düşürmeye çalıştı, en sonunda 15 Temmuzu yaptı ama onlar da derslerini aldılar onların ağababaları olan gizli güçler de derslerini aldılar." diye konuştu.

Milletin 15 Temmuz'da diline, dinine, ırkına, mezhebine bakmadan tek yürek halinde ecdadın yaptığı gibi meydana ineceğini söz konusu hainlerin hesaba katmadığına dikkati çeken Arslan, halkın 16 Nisan'da iradesinin arkasında durup 'Evet" demesi halinde hizmetlerin hızla süreceğini bildirdi.

- Kılıçdaroğlu'na eleştiri

Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek, şunları söyledi:

"Dün ana muhalefet partisi genel başkanı diyor ki 'Bu ülkede 2 tane mi cumhurbaşkanı var, bir tane var. Hani çok başlılık.' Sonra dönüp diyor ki 'Bu ülkede 2 tane mi başbakanı var, bir tane var. Hani çok başlılık.' Eee baba dilimizde tüy bitti biz diyoruz ki Başbakan ile Cumhurbaşkanı ayrı ayrı yetkileri olunca her biri bir tarafa çekince, kavga olunca 1994’te Tansu Çiller - Süleyman Demirel kavgasından bir gecede yarı yarıya fakirleştik."

Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığını anımsatan Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:

"SSK Genel Müdürlüğü yapmış, batırdığını saymıyorum, bu devlette nasıl emekli oluru en iyi o bilmesi lazım. Şimdi diyor ki '18, 22, 24 yaşındaki genç Meclise gelecek 2 sene milletvekilliği yapacak sonra da emekli olacak.' Bunu böyle söylüyor, kulaklarımla duydum sizde duydunuz. Şimdi size doğrusunu söyleyeyim, 18 yaşındaki gencin emekli olabilmesi için 65 yaşını doldurması lazım, öyle 2 sene çalıştı emekli oldu yok. 20 yaşında olduğunu kabul edelim, demek ki bu kişi 45 sene sonra emekli olacak, ayrıca o gencin 45 sene de emekli olabilmesi için 25 sene de bir fiil prim ödemesi lazım. Her gün milletin kafasını karıştırmak için bir senaryo. 2 gün önce Manisa’da bir semerci semer örüyor gidip diyorlar ki ‘hayır’ de. Semerci diyor ki ben hastanede bedava tedavi oluyorum nasıl ‘hayır’ diyeyim. Diyorlar ki ‘hayır’ de. Semerci diyor ki bu yolu 3 saate geliyordum, 1,5 saate geliyorum nasıl ‘hayır’ diyeyim. En sonunda semer ören amcam çok nezaketli diyor ki ben cahil halimle bu kadarını düşünüyorum siz okumuşsunuz, kültürlüsünüz siz zaten düşünürsünüz.’ Anadolu insanı hem ders veriyor hem nezaketinden taviz vermiyor. Yanlış söylersen semerciyi cahil yerine koyarsan vallahi semerci semeri senin sırtına vurur."

Bakan Arslan, daha sonra protokoldekiler ile Kağızman Kesik Köprü bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirerek, yapılacak yolların da temelini attı.

Bu program öncesinde Kağızman ilçesinde bir hayırsever vatandaş tarafından inşa ettirilen caminin açılışını yapan Bakan Arslan'ı kente gelişinde Kars Harakani Havalimanı'nda Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, çeşitli kurumların temsilcileri ile vatandaşlar karşıladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :