Ulaş'tan kısa kısa

Ulaş'tan kısa kısa

Ulaş Kaymakamı Altun, İşçe Tarım İşletme Müdürlüğünü inceledi

Ulaş Kaymakamı Orhan Altun, Ulaş Tarım İşletme Müdürü Metin Yurtdakal'ı makamında ziyaret etti, işletmede incelemelerde bulundu.

Altun, işletmedeki çalışmalar arasında yer alan Akkaraman ırkı koyun yetiştiriciliği ile hububat ve patates tohumculuğu gibi çalışmalar hakkında Yurtdakal'dan bilgi aldı.

 Burada konuşan Altun, Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nün ilçenin en büyük değerlerinden olduğunu belirterek, "İşletmede hububat ve patates tohumculuğunun yanı sıra Akkaraman ırkı koyun ve Kangal köpeği yetiştiriciliği konusunda çiftçimize ve bölgemize örnek olacak çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

Altun, Yurtdakal'ı ziyaretin ardından işletmeyi gezdi.

- Ulaş'ta cadde aydınlatma çalışmaları tamamlandı

Ulaş'ta yaklaşık bir aydır devam eden ana caddelerdeki elektrik hatlarının toprak altına alınması çalışmaları tamamlandı.

Ulaş Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede caddelerin aydınlatılmasının yetersiz olması ve görüntü kirliliği nedeniyle Cemal Tarlan ve Atatürk caddelerinde başlatılan çalışmaların sona erdiğini söyledi. Göçgün, "Caddelere yeni elektrik direkleri dikilerek caddelerin daha aydınlık olmasını sağlayarak ilçeye yeni ve estetik bakımından güzel bir görünüm sağladık" dedi.

İlçede daha önce caddelerin karanlık olması nedeniyle geceleri gezmeye çıkamayan vatandaşların çalışmalar sonrası aileleriyle geceleri caddelerde gezmeye başladıklarını aktaran Göçgün, çalışmaların vatandaşlardan da beğeni aldığını söyledi. Göçgün, 2016 yılında da diğer caddelerde çalışma başlatacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı