Ukrayna’nın doğusundaki kriz

Ukrayna’nın doğusundaki kriz

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin: - "ABD, Rusya’nın Minsk Anlaşması'nı yerine getirmesi hususunda baskı yapmak için sürece ileride katılmaya hazır"

KİEV (AA) – Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, ABD’nin Minsk Anlaşması’nı yerine getirmesi için Rusya’ya baskı uygulama sürecine dahil olmaya hazır olduğunu söyledi.

Klimkin, düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna’nın doğusundaki krizin çözümü için oluşturulan Normandiya Formatı'na ABD’nin dahil edilmesi hususunda açıklamalarda bulundu.

Pavlo Klimkin, "ABD, Rusya’nın Minsk Anlaşması'nı yerine getirmesi hususunda baskı yapmak için sürece ileride katılmaya hazır." ifadelerini kullandı.

ABD’nin çözüm sürecine katılımının farklı şekillerde olabileceğini belirten Klimkin, sürecin Normandiya Formatı ile yakın bir ilişki içinde ya da paralel bir şekilde gerçekleşeceğini dile getirdi.

Yakın bir tarihte Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini de ifade eden Klimkin, bütün bu hususların Normandiya Formatı'na katılımcı diğer ülkelerle ele alınacağına emin olduğunu söyledi.

Fransa'da 2014’te Normandiya Çıkarması'nın yıl dönümü dolayısıyla yapılan etkinliklerde ilk kez bir araya gelen Fransa, Almanya, Rusya ve Ukrayna’nın liderleri, belirli aralıklarla Ukrayna’nın doğusundaki krizi çözmek için dörtlü zirveler gerçekleştiriyor. Dışişleri bakanları seviyesinde de gerçekleşen bu toplantılar, uluslararası kamuoyu tarafından "Normandiya Dörtlüsü" veya "Normandiya Formatı" olarak anılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :