Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

Poroşenko, Rusya'nın birçok şehirlerinde Ukrayna'yı desteklemek için düzenlenen “Barış Yürüyüşü” katılımcılarına teşekkür etti

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya'nın birçok şehirlerinde Ukrayna'yı desteklemek için düzenlenen “Barış Yürüyüşü” katılımcılarına teşekkür etti.

Petro Poroşenko, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya'nın Moskova, St.Petersburg, Novosibirsk ve diğer şehirlerinde Ukrayna'yı desteklemek için düzenlenen “Barış Yürüyüşü” katılımcılarına teşekkür ederken, “Savaşı istemeyen 10 binlerce Rus vatandaşının Ukrayna'yı desteklemesini görmek çok hoş” ifadesini kullandı.

Poroşenko, Rusça yaptığı açıklamasında, Moskova'daki Barış Yürüyüşü'nün esas sloganının “Savaşmak ve yalan söylemek yeter artık” olduğunu hatırlatarak, “Gerçeği yalandan ayırt ettikleri, Ukrayna'nın Kırım'ını ve Donbas'ını destekledikleri ve korkmadıkları” için teşekkür etti.

Ukrayna'ya destek yürüyüşünün Berlin'de ve Paris'te, Hayfa'da ve Washington'da gerçekleştirildiğini kaydeden Poroşenko, “Bugün tüm dünya bizi destekledi. Dostlar, sarı mavi bayraklarınız için, sarf ettiğiniz 'Ukrayna'ya şerefler' sloganınız için teşekkür ederim. Sizin desteğinize çok önem veririz. Hep birlikte elbette galip geliriz” ifadesini kullandı.

-Kiev'de de Barış Yürüyüşü düzenlendi

Öte yandan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de de "Barış Yürüyüşü" düzenlenirken, yağışa rağmen yürüyüşe ülkedeki sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kiev'in merkezindeki Bağımsızlık Meydanı'nda toplanan katılımcılar, "Ukrayna'ya barış", "Ukrayna'dan elini çek", Dünyaya ve Ukrayna'ya barış", "Biz savaş istemiyoruz", "Savaşa hayır", "Savaşmak ve yalan söylemek yeter artık" gibi pankartlar açtı. Yürüyüş sırasında, sağnak yağışın meydana gelmesinden dolayı, Birleşmiş Milletler Kiev Temsilciliğine doğru yürümek isteyen katılımcılar, yürüyüşün güzergahını değiştirmek zorunda kaldı. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, ülkede barışın sağlanmasına yönelik BM ve diğer uluslararası kuruluşlara bazı taleplerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı