Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

AGİT, "Rusya'nın Ukrayna'ya askeri teçhizat ve personel gönderdiği" iddialarının tüm yönleriyle araştırılmasını istedi

VİYANA (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve İşviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, "Rusya'nın Ukrayna'ya askeri teçhizat ve personel gönderdiği" iddialarının tüm yönleriyle araştırılmasını istedi.

AGİT'ten yapılan yazılı açıklamaya göre Burkhalter, Ukrayna'nın doğusundaki askeri çatışmaların yayılmasından ve bölgedeki tansiyonun artmasından "büyük endişe duyduğunu" bildirdi.

Rusya'dan Ukrayna'ya askeri teçhizat ve personel gönderildiği yönünde raporların "tedirgin edici" olduğunu belirten Burkhalter, "Rusya'nın Ukrayna'ya askeri teçhizat ve personel gönderdiği" iddialarının tüm yönleriyle araştırılmasını istedi.

Burkhalter, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine herkesin saygı duyması ve koruması gerektiğini yineleyerek, aksine girişimlerin "AGİT ve uluslararası hukukun temel prensiplerine aykırı" olduğunu ifade etti.

Minsk'de gerçekleştirilen zirve ve diplomatik çözüm çabalarının önemini vurgulayan Burkhalter, bütün liderleri "barış ve diyalog için yükümlülüklerini yerine getirmeye" davet etti.

Burkhalter, Üçlü Temas Grubu'nun çalışmalarından övgüyle bahsederek, bütün tarafları "bu platformu etkili kullanmaya, ateşkes şartlarını yerine getirmeye ve Rusya-Ukrayna sınırının etkin şekilde kontrolüne izin vermeye" çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı