Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

Slavyansk'taki kamu binalarını işgal eden grubun lideri Ponamaryev:

SLAVYANSK (AA) - Slavyansk'taki kamu binalarını işgal eden grubun lideri Vyaçeslav Ponamaryev, Balbasovka köyündeki yerel halk milislerinin oluşturduğu kontrol noktasına düzenlenen saldırının aşırı milliyetçi Sağ Sektör üyeleri tarafından yapıldığına ilişkin ellerinden kesin kanıtlar bulunduğunu söyledi.

Ponamaryev, Ukrayna’nın doğusunda bulunan Slavyansk Kent Meclisi binasında düzenlediği basın toplantısında, dün gece Paskalya Bayramı kutlanan Balbasovka köyüne yapılan saldırıda en az 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını belirtti. 

 "Balbasovka'daki silahlı saldırının, Sağ Sektör üyeleri tarafından yapıldığına ilişkin elimizde kesin kanıtlar bulunuyor" ifadesini kullanan Ponamaryev, saldırganların Slavyansk'taki radyo, televizyon ve iletişim istasyonunu ele geçirmek istediklerini ileri sürdü.

Ponamaryev, Slavyansk'a her an saldırı yapılabileceğini, saldırganların bunun için fırsat kolladıklarını kaydetti. Cenevre'deki dörtlü anlaşmanın, Cenevre'de imzalandığını ve kendilerini bağlamadığını dile getiren Ponamaryev, "Biz hiç kimseye saldırmadık. Kendi topraklarımızı koruyoruz ve hiç kimse bize yapacağımız konusunda talimat veremez. Biz kendi topraklarımızda duruyoruz ve kendi geleceğimiz için mücadele ediyoruz" ifadesini kullandı. 

İşgal grubunun lideri Ponamaryev, şehir halkının güvenliği açısından, bu gece yarısından itibaren saat 06.00'a kadar Slavyansk'ta sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini bildirdi.

Bölgedeki sivil halka karşı açıkça saldırı yapılmak istendiğini, sivil insanların öldürüldüğünü ve darbedildiğini, halka karşı açık saldırgan girişimlerde bulunulduğunu anlatan Ponamaryev, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslenerek, sivil halkın Sağ Sektör ve Ukrayna Milli Muhafız Birliğinin saldırılarından korumak amacıyla Donetsk, Kharkiv ve Lugansk illerine en kısa zamanda barış gücünün sevk edilmesi çağrısında bulundu.

Slavyansk'ta dün gece yerel halk milislerinin kurduğu yol kontrol noktasına yapılan saldırıda, 3 kişi yaşamını yitirmiş, yerel milisler saldırıdan aşırı milliyetçi Sağ Sektör örgütünü sorumlu tutmuş, Sağ Sektör de yaptığı açıklamayla  suçlamaları reddetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı