Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

ABD Başkanı Obama ve İngiltere Başbakanı Cameron, telefonda görüşerek Ukrayna konusundaki gelişmeleri ele aldı

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Ukrayna konusundaki gelişmeler hakkında telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Obama ve Cameron’ın, Ukrayna’nın doğusundaki gelişmelerden duydukları “derin kaygılarını” telefonda görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, “Başkan, Ukrayna hükümetinin, yerel yönetimi güçlendirme ve tüm Ukraynalıların haklarının korunmasını sağlamaya dönük yapıcı teklifler ortaya koyduğu bugünkü Cenevre görüşmelerindeki yaklaşımını övdü” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Liderler, Rusya’nın, silahları bırakıp ele geçirdikleri binaları terk etmeleri için Doğu Ukrayna’daki gayrinizami güçler üzerindeki etkisini kullanması dahil, Doğu Ukrayna’daki gerilimi azaltmaya yönelik acil ve somut adımlar atması gerektiğini vurguladı. Başkanın (Obama) dediği gibi, Rusların, bu bağlamda Cenevre’deki taahhütlerinin hızla sonunu getirmesini bekleyeceğiz. Başkan ve Başbakan (Cameron), ABD ve Avrupa’nın, gerilimin hızlı bir biçimde düşürülmemesi halinde ilave tedbirler almaya hazır olduğu noktasında mutabık kaldı."  

Kaynak:Haber Kaynağı