Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler

Kramatorks kentindeki Rus yanlısı kalabalık bir grup, Ukrayna ordusuna ait tank ve zırhlı araçları durdurdu

KRAMATORSK (AA) - Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorks kentinde Rus yanlısı kalabalık bir grup, Ukrayna ordusuna ait silahlı personel taşıyan tank ve zırhlı araçları durdurarak, bölgeden geri çekilmesini istedi.

Olay, Ukrayna'nın geçici Devlet Başkanı Oleksandr Turçinov'in, dün, Rus yanlısı grupların Donetsk kentinde birçok hükümet ve polis merkezi binasını ele geçirmesinin ardından ''terörle mücadele'' operasyonu düzenleneceğini açıklamasının ardından meydana geldi.

Ukrayna özel kuvvetleri, Rus yanlısı grupların kalesi konumundaki Slavyansk'a 20 kilometre uzaklıktaki Kramatorsk'da bir askeri havaalanını ele geçirdi. Ukrayna askerlerinin havalimanını ele geçirmesine rağmen, havaalanına giden yolların Rus yanlısı gönüllüler tarafından tutulduğu bildirildi.

Öte yandan Dnipropetrovsk bölgesinde de Kiev-Donets tren yolu çevresinde orduya ait bir tankın bölge sakinlerince durdurularak kente girmesine izin verilmediği belirtildi.

Ukraynalı bir asker, ''Sadece görevimizi yaparak ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Gördüğünüz gibi bu insanlar silahsız. Hiç birimiz, bu silahsız köylülere ateş açmak istemiyoruz'' dedi.

Rus yanlısı üniformalı ve ağır silahlı kişileri taşıyan, içerisinde 6 tankın da yer aldığı konvoy, dün Slavyansk kentine girmişti. Bu arada dün Slavyansk'ta Ukrayna hava kuvvetlerine ait iki MIG-29 savaş uçağı alçaktan uçuş yapmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı