Ukrayna'nın doğsunda düşen yolcu uçağı

Ukrayna'nın doğsunda düşen yolcu uçağı

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Kalkınma Bakanı Groysman, Malezya uçağında hayatını kaybedenler için yarın tören düzenleneceğini kaydetti

KHARKOV (AA) - Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Kalkınma Bakanı Vladimir Groysman, Malezya uçağında hayatını kaybedenler için yarın tören düzenleneceğini kaydetti.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Kalkınma Bakanı Vladimir Groysman ile Uluslararası Uzman Heyeti Başkanı Hollandalı Jan Tuinder, Kharkov'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Groysman, Malezya uçağında hayatını kaybedenler için havalanında tören düzenleneceğini söyledi. Groysman, ilk olarak 50 yolcunun cesetlerinin Hollanda'ya uğurlanacağını ve veda törenine dünyanın çeşitli ülkelerinden diplomatların katılmasını beklediklerini kaydetti.

Jan Tuinder ise şu ana kadar iki vagonu açtıklarını ve 200 cesede ulaştıklarının bilgisini verdi. Tuinder, vagonlardan çıkardıkları bazı parçaların farklı kişilere ait olduğunu aktardı. Tuinder, "Biz şu an 200 kurbandan bahsediyoruz. Bu demek oluyorki kaza yerinde hala ulaşılamamış kurbanlar bulunuyor. Bundan emin değiliz fakat şu noktada söyleyebileceğim bunlar" diye konuştu.

Çalışmaların devam ettiğini belirten Tuinder, "Uçakta 295 kişi vardı. Umarım hepsi bulunur. Şu an emin olduğum 200'üne ulaştık" dedi.

Öte yandan Tuinder, arama ekibinin tekrar olay yerine döneceğini bildirdi. Tuinder, "Son kurban bulunup ülkeden çıkarılıncaya kadar misyon devam edecek" dedi.

Jan Tuinder, organ ve kimlik belirlemelerinin Hollanda'da yapılacağını ifade ederek, Kharkov'da çalışmalarını sürdüren uzmanların gerekli olan tüm teçhizatlara ve yeterli büyüklükte alana sahip olduğunu belirtti. Tuinder, çalışmaların ne kadar devam edeceğinin belli olmadığını belirterek, uzmanların bir hata yapmamaları için acele ettirilmemeleri ricasında bulundu.

Cesetlerin ilk bölümünün yarın nakledileceğini belirten Tuinder, aynı uçağın ikinci sefer için geri döneceğini söyledi.

Tuinder, Hollanda'dan uçağın enkazı için çalışma yapacak ekibin de henüz Kharkov'a gelmediği bilgisini de verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı