Ukrayna'dan TİKA'ya hayırseverlik ödülü

Ukrayna'dan TİKA'ya hayırseverlik ödülü

TİKA, Ukrayna'da gerçekleştirdiği faaliyetlerden dolayı ikinci kez "Hayırsever Ukrayna" ödülünü aldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ukrayna'nın beşeri ve altyapı problemlerinin çözümüne katkı sağlayan kurum ve kuruluşların aday gösterildiği "Hayırsever Ukrayna" yarışmasında ödüle layık görüldü.

Kiev Belediye Salonu’nda yapılan törende, ABD, Fransa, Polonya, Kanada, Macaristan, Danimarka, İsveç'ten de kurum ve kuruluşların aday gösterildiği yarışmada Türkiye adına TİKA, "Yurt Dışı Yardımları" kategorisinde "Hayırsever Ukrayna" ödülü aldı.

Törene Ukrayna'nın üst düzey bürokrat, siyasetçi ve milletvekilleri katıldı.

TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yardımseverlik konusunda milli gelire göre dünyanın en cömert ülkesi olduğunu hatırlatarak, "Türkiye’nin bu hassasiyetinin TİKA aracılığıyla Ukrayna’da ödülle karşılık bulması memnuniyet verici olmuştur." ifadelerini kullandı.

TİKA Ukrayna Program Koordinasyon Ofisi geçen yıl düzenlenen aynı yarışmada yine "Hayırsever Ukrayna" ödülünün sahibi olmuştu. TİKA, Ukrayna Program Koordinasyon Ofisi aracılığıyla 1997 yılından beri 44 milyon dolar bütçeyle 500’den fazla proje hayata geçirdi.

TİKA, Ukrayna’da Kırım Tatarları, Gökoğuzlar ve Ahıska Türkleri gibi soydaş ve akraba toplulukların sosyal ve ekonomik hayata entegrasyonları başta olmak üzere tüm ülke geneline yönelik projeler gerçekleştiriyor. Ukrayna’da insani yardım konusunda Ukrayna kamuoyu ve devlet nezdinde TİKA en önemli kuruluşlarından biri olarak biliniyor.

Ukrayna'dan TİKA'ya hayırseverlik ödülü

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :