Ukrayna'dan BM'ye Kırım tasarısı

Ukrayna'dan BM'ye Kırım tasarısı

Dışişleri Bakanı Klimkin: - "İşgal altındaki Kırım'da, Rusya'nın insan hakları ihlallerine ilişkin yeni karar taslağı sunacağız"

KİEV (AA) - Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Kırım’daki insan hakları durumuyla ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna yeni bir karar taslağı sunacaklarını açıkladı.

Klimkin, düzenlediği basın toplantısında, BM’ye sunacakları "Kırım’da ve Sivastopol’de insan hakları durumu" başlıklı karar taslağına ilişkin bilgi verdi.

“Bugün New York’ta işgal altındaki Kırım’da, Rusya’nın insan hakları ihlallerine ilişkin yeni karar taslağını sunacağız” diyen Klimkin, tahminen kasım ayı içerisinde kararın BM Genel Kurulunda oylanabileceğini ifade etti.

Kırım meselesiyle ilgili çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Klimkin, bu taslağın yanı sıra tanıtım kampanyası da başlatacaklarını dile getirdi.

Klimkin, “Bu kampanya insanların kendisini güvende hissetmediği, birbiriyle bazen konuşmaktan korktuğu, Ukraynalıların tutuklanma tehdidi altında olduğu, Ukrayna dilinde eğitimin yasaklandığı, meclisin yasak olduğu, Rus silahlı kuvvetlerinin tehdidi altında olan işgal altındaki Kırım topraklarında gerçekten ne yaşandığını göstermek için olacak.” ifadelerini kullandı.

Rus mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırılarak cezaevine konulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) başkan yardımcıları İlmi Ümerov ve Ahtem Çiygöz geçen hafta serbest bırakılarak Türkiye'ye gönderilmişti. Ümerov ve Çiygöz, daha sonra Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gelmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :