Ukrayna'daki genel seçime doğru

Ukrayna'daki genel seçime doğru

Devlet Başkanı Poroşenko, halka oy kullanmaları yönünde çağrı yaptı

KİEV (AA) – Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, halkı, yarın yapılacak genel seçimlerde oy kullanmaya çağırdı.

Poroşenko, halka yaptığı seslenişte, hükümetin şeffaf, özgür ve dürüst bir seçimin yapılması için altyapı sağladığını kaydederek, halkın vicdanına göre oy vermesini istedi. Poroşenko, para karşılığı oy vermenin artık bir suç olmakla birlikte vatanı satmak anlamına da geldiğini ifade ederek, bunun "binlerce insanın hayatını tehlikeye atarak vatanı savunmak üzere doğuda savaştığı bir dönemde yasa dışı ve günah" olduğunu vurguladı.

Poroşenko, doğudaki sorunun askeri yolla çözülemeyeceğini ve sadece siyasi yollarla çözülmesinin mümkün olduğunu kaydederek, "Donetsk'e saldırı düzenleyerek, onu yok ederek almak mümkün mü? Bu şehir, Putin için yabancı olabilir, ama o benimdir, Ukrayna'nındır. Orada, mahsur kalan vatandaşlarım yaşıyor. Ondan dolayı, bana yapılacak her türlü eleştiri, beni oradaki mevcut sorunu barışçıl yolla çözmekten alıkoyamıyor" ifadesini kullandı.

Esas amaçlarının barışı sağlamak olduğunu, Ukrayna askerlerinin teröristlerden kurtardığı Donbas'ın büyük bir kısmında, seçimlerin yapılacağını ifade eden Poroşenko, "Biz, Avrupa değerleri ve vatanseverlik ruhu ile yeni bir Ukrayna kuruyoruz. Birleşik, bölünmez ve Avrupa Ukrayna'sı için oy veriniz" ifadesini kullandı.

Poroşenko, genel seçimlerin hükümeti tamamen yenileyeceğini dile getirerek, halkın, yarın yapılacak seçimlerde oy kullanmasını istedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı