Ukrayna'da provokasyona karşı güvenlik önlemleri

Ukrayna'da provokasyona karşı güvenlik önlemleri

Odessa'da iki yıl önce Rus yanlıları ile Ukrayna'nın bütünlüğünü savunan gruplar arasında çıkan olayların yıl dönümü sakin geçti

ODESSA (AA) - Rus yanlıları ile Ukrayna’nın bütünlüğünü savunan gruplar arasında iki yıl önce Odessa’da çıkan olayların yıl dönümü olaysız geçti.

İki yıl önce 48 kişinin öldüğü, yaklaşık 300 kişinin yaralandığı olayların yaşandığı sendika binası etrafında ve şehrin değişik noktalarında günler öncesinden provokasyon ihtimaline karşılık alınan güvenlik önlemleri nedeniyle herhangi bir olay yaşanmadı.

Ukrayna Ulusal Polis Müdürü Hatiya Dekanoidze Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Odessa’da durumun sakin olduğunu belirterek, “Toplum düzeninin sağlanması için şehirde şu anda üç tabur polis ve özel askeri kuvvetler dahil 3 bin 500 kolluk kuvveti görev yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde de polisin dikkatli bir biçimde gelişmeleri takip edeceğini kaydeden Dekanoidze, vatandaşları yasaları ihlal etmemesi çağrısında bulundu.

Odessa Polis Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, gün içerisinde toplum düzenini bozan 40 kişinin gözaltına alındığını, ancak akşam saatlerinde hepsinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Ukrayna güvenlik yetkilileri önceki günlerde Odessa’da olayların yıl dönümünde provokasyon olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Ukrayna’da meydan olaylarının başlamasından sonra Karadeniz’e sahili olan Odessa şehrinde de gerginlik yaşanmıştı. 2 Mayıs 2014’te Rus yanlıları ile Ukrayna’nın bütünlüğünü savunan gruplar arasında bir maç sonrasında kavga başlamış, büyüyen kavga sonucunda sendika binası ateşe verilmişti. Çıkan olaylarda 48 kişi hayatını yitirmiş, 300 civarında da yaralanan olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :