Ukrayna'da orman yangını

Ukrayna'da orman yangını

Çernobil Nükleer Santrali yakınındaki ormanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor

KİEV (AA) - Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santrali yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Acil Durumlar Servisi Başkanı Nikolay Çeçetkin, dün akşam Çernobil Ormanları'ndaki kuru çim ve kamışların bulunduğu alanda yangın çıktığını, lokal olarak devam eden yangının itfaiye ekiplerinin kontrolü altında olduğunu kaydetti.

Çernobil Ormanları'ndaki 130 hektarlık kuru çim ve kamışların bulunduğu alanda çıkan yangının Çernobil Nükleer Santrali için herhangi bir tehlike oluşturmadığını vurgulayan Çiçetkin, yangın söndürme çalışmalarında 24 itfaiye aracı ile 117 itfaiyecinin görev aldığını kaydederken, son olarak yangın söndürme uçaklarının da seferber edildiğini belirtti.

Yangın söndürme çalışmaları çerçevesinde bölgede, Acil Durumlar Servisi Başkanı Yardımcısı Oleg Melçutskiy başkanlığında kriz masasının oluşturulduğu bildirildi.

Nisan ayında da Çernobil Nükleer Santrali yakınındaki Çernobil Ormanları'nda yangın çıkmış, 320 hektarlık alanda etkili olan yangını iki gün sonra söndürülmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı