Ukrayna'da "Milli" Etkinlik

Ukrayna'da "Milli" Etkinlik

Kiev'de, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile Çanakkale Savaşı'nın 100. Yıl Dönümü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi

KİEV (AA) – Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, “İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile Çanakkale Savaşı'nın 100. Yıl Dönümü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü ile Kiev Büyükelçiliği tarafından Taras Şevçenko Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin çağdaş ulusal kimliğini kurma yönünde sembol ötesinde önem taşıyan bir eser olduğunu kaydetti.

Konuşmasında İstiklal Marşı'nın anlam ve önemini belirten Tezel, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale savaşından aldığı ilhamla İstiklal Marşı'nı yazdığını dile getirdi.

Etkinliğe katılan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov da, Çanakkale Savaşı'nı kazanan Türk milletinin, kendisine karşı savaşan dünya ülkelerine bir ders verdiğini ifade ederek, 100 yıl önce Türk milletinin gösterdiği cesaret ve kahramanlığın önemini vurguladı.

Taras Şevçenko Üniversitesi Türkoloji Bölümü Başkanı İrina Pokrovskaya da, İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin tarihi ve bestesine ilişkin bilgilerini paylaştı. 

Etkinliğin ardından Türkoloji Bölümü öğrencileri Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okudu ve Türk şarkılarını seslendirdi.

Ukrayna'da "Milli" Etkinlik

Ukrayna'da "Milli" Etkinlik

Kaynak:Haber Kaynağı