Ukrayna'da düşürülen Malezya uçağı

Ukrayna'da düşürülen Malezya uçağı

Ukrayna, ortak soruşturma ekibinin hazırladığı raporun, uçağın vurulmasında Rusya'nın sorumluluğunun bulunduğunu gösterdiğini belirtti

KİEV (AA) - Ukrayna, Malezya Havayollarına ait MH17 sefer sayılı uçağın 2014’te Ukrayna’da düşürülmesiyle ilgili soruşturma yürüten ekibin hazırladığı raporun, uçağın vurulmasında Rusya'nın sorumluluğunun bulunduğunu yeniden gösterdiğini bildirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından, Hollandalı, Avusturyalı, Belçikalı, Ukraynalı ve Malezyalı savcılardan oluşan Ortak Soruşturma Ekibi'nin (JIT) 2014’te Ukrayna’da düşürülen Malezya uçağıyla ilgili yürüttüğü soruşturmanın sonucuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, uçağın vurulmasıyla ilgili bütün sorumluların cezalandırılmasının, hayatını kaybedenlere karşı manevi bir borç olduğu vurgulanarak “Bugünkü raporda en önemli ve yeni unsur, bu roketin sadece Ruslar ve ayrılıkçıların kontrolündeki sınır üzerinden, Rusya’dan Ukrayna topraklarına getirilme ve geri götürülme güzergahı hakkındaki bilgidir. Bu, saldırgan devletin (Rusya) doğrudan uçağın vurulması olayına katıldığını tekrar göstermiştir.” ifadesi kullanıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :