Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, MH17 Malezya uçağının Rus yapımı bir BUK füzesince düşürüldüğünü belirten raporun yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada, sorumlulardan hesap sorulmasını istedi

BRÜKSEL (AA) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, MH17 Malezya uçağının geçen yıl Ukrayna'da düşürülmesine Rus yapımı bir BUK füzesinin neden olduğunun belirtildiği raporla ilgili olarak, ''Doğrudan veya dolaylı bu işten sorumlu olan kişiler, derhal adalet önüne çıkarılmalı'' dedi. 

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi'nce hazırlanan raporun yayınlanmasının ardından NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, bir açıklama yaptı.

Raporun, BM Güvenlik Konseyi'nce belirlenen amaçları karşıladığı ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün kurallarına göre hazırlandığını kaydeden Genel Sekreter, ''Rapor, kurbanların ailelerinin bir çok sorusuna cevap vermekte. MH17'nin düşürülmesinden doğrudan veya dolaylı sorumlu olan kişiler, derhal adalet önüne çıkarılmalı'' ifadesini kullandı. 

Temmuz 2014'te meydana gelen olayda 298 kişi hayatını yitirmişti. Batılı ülkeler ve Ukrayna, uçağın Rusya yanlısı silahlı gruplarca düşürüldüğünü iddia ederken, Rusya, Ukrayna'yı suçluyor. Moskova, salı günü yayınlanan raporun ''siyasi'' olduğunu savunuyor. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı