Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

Hollanda kurtarma ekibi lideri Yan Tander, olayda hayatını kaybeden 189 Hollandalının cenazelerinin ülkeye gönderildiğini belirtti

KHARKOV (AA) - Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde yaşanan uçak faciasında hayatını kaybeden Hollanda vatandaşlarından 189'unun cenazelerinin ülkelerine gönderildiği bildirildi.

Hollanda kurtarma ekibi lideri Yan Tander, Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisi temsilcisi Sergey Bachkovsky  ve Kharkov Bölge Valisi Igor Baluta Kharkov, ortak basın toplantısı düzenleyerek, Ukrayna'nın doğusunda düşen Malezya Havayollarına ait uçağın enkazından çıkarıldıktan sonra trenle Kharkov'a getirilen cenazelere ilişkin bilgi verdi.

Tander, Kharkov'a cenazeleri getiren trendeki vagonlardan birinde uçağın bazı parçaları ile yolculara ait eşyaların olduğunu söyledi. Tander, olayda hayatını kaybeden Hollandalılardan 189'unun cenazelerinin ülkeye gönderildiğini, yarın nakledilecek 38 cenazeyle sayının 227'ye ulaşacağını aktardı.

Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisi temsilcisi Sergey Bachkovsky ise faciada yaşamını yitirenlerin tamamının cesedinin bulacaklarına söz vererek, bu konudaki çalışmaların ne kadar süreceğine ilişkin bir tahmin yürütemeyeceğini söyledi.

Her bulgu ve raporun değerlendirileceğini ifade eden Bachkovsky, çalışmalarda görev alan personele psikolojik destek verildiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı