Ukrayna'da 2 Mayıs olaylarının yıl dönümü

Ukrayna'da 2 Mayıs olaylarının yıl dönümü

Odessa şehrinde 2014’te Rus yanlıları ile Ukrayna'nın bütünlüğünü savunanlar arasında çıkan olaylarda ölen 48 kişi anıldı

ODESSA (AA) - Ukrayna'da Rus yanlıları ile ülkenin bütünlüğünü savunan gruplar arasında üç yıl önce Odessa kentinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 48 kişi için anma töreni düzenlendi.

Olaylarda yaşamını yitirenlerin yakınlarının da bulunduğu grup, Odessa'da Kulikovo Meydanı'na karanfil bıraktı. Meydandaki anma törenine katılanlar ile Ukraynalı milliyetçiler arasında zaman zaman tartışmalar ve küçük çaplı arbedeler yaşandı.

Odessa Polis Merkezinden yapılan açıklamada, bomba ihbarı üzerine Ulusal Odessa Üniversitesi ve Odessa Politeknik Üniversitesi’nde arama yapıldığı bildirildi.

Güvenlik güçleri öğle saatlerinde ihbar üzerine bomba araması yapmak için anma töreninin yapıldığı sendika binası yanındaki Kulikovo Meydanı'nı kısa süreliğine boşalttı.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), terör saldırısı ve provokasyon hazırlığı yaptığı şüphesi ile gözaltına alınanlar olduğunu açıkladı.

Polis, şehirde provokasyon ihtimaline karşılık geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ukrayna’da meydan olaylarının başlamasından sonra Karadeniz kıyısındaki Odessa şehrinde de gerginlik yaşanmıştı. 2 Mayıs 2014’te Rus yanlıları ile Ukrayna’nın bütünlüğünü savunan gruplar arasında bir maç sonrasında kavga başlamış, büyüyen kavga sonucunda sendika binası ateşe verilmişti. Çıkan olaylarda 48 kişi yaşamını yitirmiş, 300'e yakın kişi yaralanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :