Ukrayna sandık başında

Ukrayna sandık başında

Devlet başkanlığı seçimlerinde favori adaylardan mevcut Devlet Başkanı Petro Poroşenko, eski Başbakan Yuliya Timoşenko ve oyuncu komedyen Vladimir Zelenskiy, başkentte oylarını kullandı

KİEV (AA) - Ukrayna’da devlet başkanlığı seçimlerinde, favori adaylar sandık başına giderek oylarını kullandı.

Ukrayna'da devlet başkanlığı için oy verme işlemleri sürüyor.

Seçim öncesinde yapılan anketlerde ilk sırada yer alan favori adaylar mevcut Devlet Başkanı Petro Poroşenko, eski Başbakan Yuliya Timoşenko ve oyuncu komedyen Vladimir Zelenskiy, oylarını başkent Kiev’de kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Ukrayna için oy verdiğini söyleyerek seçimlerin iyi organize edildiğine emin olduğunu ve vatandaşların iradesinin korunacağını belirtti.

Poroşenko, "Bu (seçim), ilerlememiz için, Ukrayna’nın Avrupa halkları ailesine dönmesi için kesinlikle gereklidir. Reformları sürdürmek için Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyeliği önümüzdedir." dedi.

Eski Başbakan Timoşenko da oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna için oy vermeye geldiğini belirterek Avrupalı Ukrayna’ya, başarılı ve refaha doğru bir adım attıklarını söyledi.

Timoşenko, "Son 5 yılda Ukrayna, ne yazık ki yoksulluk ve yolsuzluk içinde yaşadı ancak her Ukraynalı bugün buna bir son verebilir. Her şey güzel olacak. Ukrayna barışçıl, başarılı ve Avrupa ülkesi olacak." dedi.

Komedyen Zelenskiy de oyunu kullandıktan sonra sandık başında yaptığı konuşmada, "Rüşvetsiz ve yolsuzluğun olmadığı yeni bir hayat başlıyor. Rüyalar ülkesinde, yeni bir ülkede hayat. Zafer kazanacağımızı ve her şeyin normal hale geleceğini umuyorum ama buna Ukraynalılar karar verecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :