Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin İtalya'da

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin İtalya'da

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni, Ukraynalı mevkidaşı Klimkin ile bölgesel meseleleri ele aldı

ROMA (AA) – İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ukraynalı mevkidaşı Pavlov Klimkin ile görüştü.

İtalya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Roma’daki Dışişleri Bakanlığı binası Farnesina’da gerçekleşen görüşmenin, İtalya’nın Minsk anlaşmalarına desteğini vurgulaması açısından bir fırsat olduğu belirtildi.

 

Bakan Gentiloni’nin, askeri çözümün uygulanabilir olmadığını ve Rusya’nın katılımı olmadan Ukrayna’nın barışı inşa etmesi ve sürdürülebilir bir kalkınma yolu hazırlamanın imkansızlığını belirttiği ifade edildi.

Gentiloni’nin, bu noktada diyaloğun sağlanmasına ihtiyaç olduğuna dikkati çektiği aktarıldı.

Açıklamada, Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin’in İtalyan mevkidaşını, AGİT koordinasyonunda oluşturulan çalışma gruplarının Ukrayna’nın doğusunun geleceğine yönelik ekonomik, siyasi ve insani alanda yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirdiği kaydedildi.

Görüşmede, İtalyan bakanın, Ukraynalı mevkidaşına yapısal reformların hızlandırılması durumunda Ukrayna’da sadece krizin atlatılmayacağını, bunun Avrupa’ya yakınlaşmada önemli bir adım olacağını söylediği belirtildi.

Açıklamada, her iki bakanın, iki ülke ilişkilerini ele aldıkları, gidişatın olumlu olduğu ve daha da geliştirime arzusunu taşıdıkları ifade edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı