UİGAD Konya’dan Rektör Şahin’e ziyaret

UİGAD Konya’dan Rektör Şahin’e ziyaret

Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Konya İl Başkanı M. Ali Elmacı beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i ziyaret etti.

Geçtiğimiz yıl İstanbul merkezli kurulan Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (UİGAD) il temsilcilikleri çalışmaların tüm hızıyla sürdürüyor. Bu bağlamda UİGAD Konya İl Temsilciliği teşkilatlanma ve faaliyet çalışmalarını devam ettiriyor. Konya İl Temsilcisi Mehmet Ali Elmacı beraberinde; Başkan Yardımcısı Yıldız Doğruer Yemiş, Selçuk Üniversitesi Öğrenci Temsilcisi Samet İnce, Necmettin Erbakan Öğrenci Temsilcisi Ahmet Özkan, Konya Teknik Üniversitesi Öğrenci Temsilcisi Muhammet Seyrek ile birlikte Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Mustafa Şahin’i makamında ziyaret ettiler. UİGAD'ın üniversiteler arasındaki çalışmalar ve yapılanma hakkında bilgi veren Başkan Elmacı, SÜ’de bu konuda teşkilatlanmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Son yıllarda medya sektörünün internet ortamında daha etkili hale geldiğini hatırlatan Elmacı, UİGAD’ın bu konuda yanlış, yalan ve kuralsız haberciliğini önüne geçilmesi için kurulduğu bilgisini verdi.

ŞAHİN’DEN TEBRİK

Rektör Şahin, UİGAD hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra, derneğin önemli bir amacının olduğunu söyledi. Selçuk Üniversitesi olarak UİGAD’a gerekli desteği vermeye hazır olduklarını da dile getiren Rektör Şahin, “Üniversite olarak bizler de birçok fakültemizde medya okur-yazarlığı dersleri veriyoruz. Bu dersimizin en önemli amacı da insanlara medyayı doğru okumaları ve yanlış olan medyanın takip ve izlenmesinin önüne geçmektir. UİGAD bu konuyu okullardan ve üniversitelerden farklı olarak topluma anlatıyor. Bu konuda bizler de üniversite olarak üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız” dedi.

Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, UİGAD İl Temsilcisi ve üyelerine çalışmalarında kolaylıklar diledi.

 

 

Etiketler :