UETD'den "Zeytin Dalı Harekatı" bildirisi

UETD'den "Zeytin Dalı Harekatı" bildirisi

Harekata destek amacıyla hazırlanan bildiri, Fransa'nın başkenti Paris'te Fransızca okundu

PARİS (AA) - Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Paris Şubesince, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Fransa'nın başkenti Paris'te bildiri okundu.

UETD Paris Gençlik Kollarının organize ettiği ve ilahiyatçı yazar Vehbi Güler'in konuşmacı olarak katıldığı "Gençlikte Ahde Vefa ve Mescid-i Aksa" adlı konferans öncesinde, çok sayıda Türk vatandaşının katılımıyla UETD Genel Merkezince hazırlanan bildiri metninin Fransızca tercümesi okundu.

UETD bildirisinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde PYD/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın amacının huzur, barış ve güvenliği sağlamak olduğu vurgulandı.

Harekatın, Türkiye'nin sınırlarında oluşturulmak istenen terör koridorunu bertaraf etmek üzere başlatıldığı vurgulanan bildiride, ayrıca bölge halkı üzerindeki terör örgütlerinin baskısına son verilerek bölgede huzurun yeniden tesis edilmesinin de sağlanacağına işaret edildi.

Türkiye'nin NATO'nun üyesi olduğu hatırlatılan bildiride, harekatın NATO'nun güney sınırlarını da muhafaza amacı taşıdığına dikkat çekildi.

"Operasyonu hedef almak ve Türkiye'yi uluslararası arenada zor durumda bırakmak isteyenlerin iddia ettiği gibi sivillere ve masum insanlara yönelik herhangi bir eylem söz konusu değildir." ifadeleri kullanılan bildiride, insanları canlı kalkan olarak kullananın terör örgütleri olduğu vurgulandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sivillerin hayatına azami dikkati gösterdiğine duyulan inancın belirtildiği bildiride, şunlara yer verildi:

"TSK'nın gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı başından bu yana müttefik ve komşu ülkelere gerekli bilgilendirme yapılarak, şeffaf bir şekilde yürütülmüştür. Amacı huzur, barış ve güvenlik olan bu operasyonun uluslararası toplum tarafından desteklenmesini talep ediyor, teröre karşı Türkiye'nin ve masum bölge halkının yanında olunmasını zaruri görüyoruz."

Çarşamba günü çok sayıda Avrupa kentinde Türk vatandaşlarının da katılımıyla eş zamanlı basın bildirisi okunmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :