UEFA'dan Rusya'ya veto

UEFA'dan Rusya'ya veto

UEFA, Rusya Futbol Federasyonu'nun Kırım'daki bazı takımların bu sezon Rusya liginde oynayacağı yönünde aldığı kararı tanımadığını açıkladı

ANKARA (AA) - UEFA, Rusya Futbol Federasyonu'nun Kırım yönetimi altındaki bazı takımların bu sezon Rusya Premier Ligi'nde oynayacağı yönünde aldığı kararı tanımadığını bildirdi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, UEFA Acil Durum Heyeti'nin Kırım'da yaşanan karışıklıklar, politik durumun belirsizliği gibi sorunları masaya yatırmak amacıyla toplandığı, bu konulara çözüm bulunana kadar Kırım'a ait futbol kulüplerinin Rusya Futbol Federasyonu bünyesine katılması durumunun tanınmayacağı ifade edildi.

Açıklamada, üye 54 federasyonun da onayladığı UEFA'nın mevzuatına uygun olmayan işlemlerin, yasal çerçevede değerlendirilemeyeceği de vurgulandı. UEFA'nın hiçbir kulübün futbol oynamasını engellemeye yönelik bir isteğinin olamayacağı, kavga ve gerilimin yaşandığı durumlarda futbolun insanları birleştirici bir rolü üstlenmesi gerektiği de belirtildi.

UEFA Acil Durum Heyeti ve FIFA, Rusya Futbol Federasyonu ve Ukrayna Futbol Federasyonu temsilcileri ile soruna çözüm bulmak için görüşmeler yapacak.

Rusya Futbol Federasyonu, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan ederek Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım yönetimine bağlı 3 futbol takımı SKChF Sevastopol, Zhemchuzhina Yalta ve Tavria Simferopol'un bu sezon Rusya liginde oynayacağını açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı