UEFA'dan Bursaspor'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası

UEFA'dan Bursaspor'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası

UEFA, Bursaspor'a, CAS'ın 2012 yılında ertelenen kararının yürürlüğe girdiğini ifade ederek, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi

CENEVRE (AA) - UEFA, Bursaspor'a, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) 2012 yılında ertelenen kararının yürürlüğe girdiğini ifade ederek, 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB), CAS'ın 2012 yılında Bursaspor ile ilgili ertelenen kararının yürürlüğe girdiğini ve kulübe 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verildiğini açıkladı.

Ceza kararı, Bursaspor'un, 2015/16, 2016/17, 2017/18 veya 2018/19 sezonunda Avrupa kupalarına katılmayı hak kazanması durumunda uygulanacak.

UEFA Tahkim Kurulu, Zambiyalı oyuncu Mbesuma'nın bonservis bedelini geç ödediği gerekçesiyle Bursaspor'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası vermişti. Sonrasında bu ceza CAS tarafından ertelenmişti.

Bu cezaya ek olarak UEFA, Bursaspor'un 30 Eylül 2014 tarihine kadar tespit edilen vadesi geçmiş borçlarını 31 Ocak 2015 tarihine kadar kapatmadığı takdirde, önümüzdeki 4 sezonda uygulanmak üzere ilave 1 yıl daha men cezası vereceğini açıkladı. 

Ayrıca CFCB, Bursaspor'a, 100 bin avro para cezası da verdi. Bu cezanın yarısının, kulübün vadesi geçmiş borçlarını kapattığını tespit edene kadar ertelendiği ifade edildi. 

UEFA, 25 Eylül'de, Bursaspor'un Avrupa Ligi katılım payını finansal fair-play çerçevesinde askıya almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı