UEFA Şampiyonlar Ligi maçında olay

UEFA Şampiyonlar Ligi maçında olay

AS Roma-CSKA Moskova maçı öncesi yaşanan olaylarda iki Rus taraftar yaralandı

ROMA (AA) - Futbolda, UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda oynanan AS Roma-CSKA Moskova maçı öncesi çıkan olaylarda iki Rus taraftar yaralandı. 

Başkent Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve AS Roma'nın, CSKA Moskova'ya 5-1 gibi farklı skorla üstünlük kurduğu maçın öncesinde stat çevresinde olaylar çıktı. 

Olimpiyat Stadı yakınlarındaki Duca D'Aosta Köprüsü'nde İtalyan ve Rus taraftarların karşılaşması sonucu, bir Rus taraftar bıçaklanırken, bir diğeri de başından yaralandı. Bıçaklanan Rus taraftarın, Gemelli Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi. 

Maç öncesi stat çevresinde yaşanan bu gerginlik, karşılaşma boyunca tribünlere de yansıdı. Müsabaka devam ederken, bin kişilik Rus taraftarlardan Roma tribünlerine doğru meşale ve diğer yabancı maddelerin atılması sonucu güvenlik güçleri, CSKA Moskovalıların olduğu tribüne müdahale etti. 

 

-Maç

Evsahibi Roma karşılaşmada, Rus temsilcisi CSKA Moskova'yı, 6. dakikada Iturbe, 10. ve 31. dakikalarda Gervinho, 20. dakikada Maicon ile 50. dakikada Ignashevich'in kendi kalesine attığı golle 5-1 yendi. Rusların tek golünü, 82. dakikada Musa kaydetti. 

Maç sonrası konuşan Roma'nın Fransız teknik direktörü Rudi Garcia, futbolun bir festival olduğunu belirterek, çıkan olayların normal olmadığını, olay çıkaranları statlardan uzaklaştırmaları gerektiğini söyledi. 

 Türk milli futbolcu Salih Uçan'ın 18 kişilik kadroda yer almadığı maçtan 3 puanla ayrılan AS Roma, 3,5 yıl sonra yeniden katıldığı "Devler Ligi"ne farklı galibiyetle başladı. 

Kaynak:Haber Kaynağı