UEFA Şampiyonlar Ligi kupası Bosna Hersek'te

UEFA Şampiyonlar Ligi kupası Bosna Hersek'te

- Şampiyonlar Ligi kupası, Romanya ve Sırbistan'ın ardından Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya getirildi


SARAYBOSNA (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi kupası, gerçekleştirilen tur kapsamında Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya getirildi.

Romanya ve Sırbistan'ın ardından Bosna Hersek'e getirilen UEFA Şampiyonlar Ligi kupası, Saraybosna'daki tarihi Vijecnica Kütüphanesi'nde futbolseverlerin beğenisine sunuldu.

UEFA Basın Sözcüsü Lars Ellensohn, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, gerçekleştirdikleri tur kapsamında çok sayıda taraftara ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmış futbolcuların da söz konusu tura katıldığını ifade etti.

Şampiyonlar Ligi kupasının futbolseverlerle buluşmasını "evrensel bir etkinlik" olarak değerlendiren Ellensohn, düzenlenen organizasyonun 250 farklı ülkede, yaklaşık 75 milyon insan tarafından takip edildiğini belirtti.

Tanıtım toplantısında bulunan eski İspanyol milli futbolcu Luis Garcia ise 2005'te İstanbul'da Liverpool ve Milan arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasını anımsatarak, "Takımım Liverpool ile maça kötü başlamıştık. İlk yarıyı 3-0 geride tamamladık ancak ikinci devrede durumu eşitleyerek penaltılarda kupayı kazandık. Önceki turlarda Juventus ve Chelsea ile oynamıştık. Chelsea'ye rövanş maçının ilk dakikalarında attığım gol, Liverpool'u finale taşımıştı. Futbol kariyerimin en önemli golüydü." diye konuştu.

Bosna Hersek'e ilk kez 2013'te getirilen Şampiyonlar Ligi kupası, Saraybosna'nın ardından Tuzla, Derventa ve Bihac şehirlerinde de sergilenecek.

Ağırlığı 8,5 kilogram, boyu 73,5 santimetre olan gümüş kupanın maliyetinin, 10 bin İsviçre frangı olduğu kaydedildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :