UEFA Şampiyonlar Ligi

UEFA Şampiyonlar Ligi

Arsenal: 1 - Beşiktaş: 0 (İlk yarı)

Stat: Emirates

Hakemler: Pedro Proença, Bertino Miranda, Paulo Soares (Portekiz)

Arsenal: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Flamini, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Wilshere, Mesut Özil, Sanchez

Beşiktaş: Tolga, İsmail, Franco, Ersan, Motta, Hutchinson, Oğuzhan, Veli, Mustafa, Olcay, Demba Ba

Gol: Dk. 45 Sanchez (Arsenal)

Sarı kartlar: Dk. 14 Debuchy (Arsenal), Dk. 23 Veli, Dk. 32 Oğuzhan (Beşiktaş)

 

LONDRA (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu rövanş maçında Arsenal, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Mücadeleye tempolu başlayan ve topa daha fazla sahip olan Arsenal, kanatlardan Oxlade-Chamberlain ve Mesut Özil ile etkili gelmeye çalıştı. Taraftar desteğini de arkasına alan ev sahibi ekip, ilk 15 dakikada Wilshere ve Cazorla ile gole yaklaşsa da siyah-beyazlı savunmayı aşmakta zorlandı. Beşiktaş'ın yarı alanından çıkmaya çalıştığı ilk yarının uzatma bölümünde yeni transferi Sanchez ile golü bulan Londra ekibi, soyunma odasına 1-0 önde gitti. 

Savunma güvenliğini ön planda tutan Beşiktaş ise ileri uçta gol arayan Senegalli yıldızı Demba Ba'yı istediği toplarla buluşturamadı. Ani ataklarla ve uzun toplarla skor üretmeye çalışan siyah-beyazlı ekip, aradığı golü ilk 45 dakikada bulamadı.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Arsenal'dan geldi. 8. dakikada topla ceza alanına giren Wilshere'in vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. Bu pozisyondan bir dakika sonra kaleci Tolga'nın uzaklaştırmak istediği top Cazorla'da kaldı. İspanyol futbolcunun aşırtma vuruşunda, top bir kez daha yandan auta gitti.

Bu dakikalarda ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip, sağ kanattan Oxlade-Chambarlein ile geldi. İngiliz futbolcunun ceza alanına ortaladığı topa Sanchez dokunamadı.

19. dakikada orta sahadan İsmail'in attığı uzun topa Demba Ba hareketlendi ancak kaleci Szczesny zamanında çıkarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

35. dakikada Monreal, Beşiktaş ceza alanının sol çaprazından kaleyi yokladı, topzkale direğinin üstünden auta çıktı.

38. dakikada Wilshere ile ceza alanında girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalan Motta, penaltı bekledi ancak Portekizli hakem oyunu devam ettirdi. 

43. dakikada hızlı gelişen Arsenal atağında Wilshere'in pasıyla ceza alanında hareketlenen Sanchez, topu kontrol edemeyince evsahibi ekip önemli bir fırsattan yararlanamadı. 

45. dakikada Wilshere ile Mesut'un verkaçında top ceza alanındaki Sanchez'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Arsenal'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı