UEFA Şampiyonlar Ligi

UEFA Şampiyonlar Ligi

Atletico Madrid: 0 - Chelsea: 0

Stat: Vicente Calderon

Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç)

Atletico Madrid: Courtois, Godin, Filipe Luis, Juanfran, Miranda, Mario Suarez (Dk. 80 Sosa), Koke, Raul Garcia (Dk. 86 David Villa), Gabi, Diego Ribas (Dk. 60 Arda Turan), Diego Costa. 

Chelsea: Cech (Dk. 18 Schwarzer) , Cole, David Luz, Cahill, Terry (Dk. 73 Schürre), Azpilicueta, Ramires, Lampard, Mikel, Willian (90+4 Demba Ba), Fernando Torres

Sarı kartlar: Dk. 64 Lampard, Dk. 76 Oba Mikel (Chelsea); Dk. 76 Gabi, Dk. 89 Miranda (Atletico Madrid)

 

MADRİD (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında, Atletico Madrid ve Chelsea, 0-0 berabere kaldı.

İki takımın da taktik olarak gol yemeden gol bulma anlayışıyla ile sahaya çıktığı maçın 18. dakikasında Chelsea kalecisi Cech, bir pozisyonda yere düşerek sakatlandı ve yerini Schwarzer'e bıraktı. 

Karşılıklı atakların olduğu ancak önemli bir pozisyonun yakalanamadığı ilk yarı 0-0 sona erdi. Sahasında oynama avantajıyla ikinci yarı risk de alarak ataklarını sıklaştıran Atletico, Chelsea defansını geçemedi. İngiliz takımında ise ileride gol arayan tek isim olan Torres, yalnız kaldığı için etkili olamadı.

Atletico Madrid'de en son 1 Nisan'da maça çıkan Arda Turan Chelsea maçında kadroya alınıp, yedeklerde bekletildi. Teknik direktör Simeone 60. dakikada Arda'yı Diego Ribas'ın yerine oyuna aldı. Arda ile hücumda biraz daha etkili olan Atletico, yine de istediği golü bulmadı ve maç 0-0'lık skorla sonuçlandı.

Karşılaşmayı İspanya veliahtı Prens Felipe, eşi Prenses Letizia, İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Monacolu futbolcu Radamel Falcao ve çok sayıda üst düzey yetkili de tribünden izledi.

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, zorlu Calderon deplasmanında gol yemeden berabere kalarak 30 Nisan çarşamba günü Londra'daki Stamford Bridge Stadı'nda oynanacak rövanş maçı öncesinde küçük de olsa avantaj elde etti.

Rövanşta kart cezalısı durumuna düşen Chelsea'den Lampard ve Obi Mikel ile Atletico'dan Gabi oynayamayacak. Chelsea'da sakatlanarak oyundan çıkan kaleci Cech ve Terry'nin rövanşta oynamaları da şüpheli gözüküyor.

Kaynak:Haber Kaynağı