UEFA Gençlik Ligi'nde Altınordu'nun hedefi final

UEFA Gençlik Ligi'nde Altınordu'nun hedefi final

Altınordu 19 Yaş Altı Takımı Teknik Direktörü Ertunç:- "Turu geçmek güzel ancak biz yolun sonuna kadar gitmek istiyoruz"

İZMİR (AA) - UEFA Gençlik Ligi elemeli etap 2. turunda Çek Cumhuriyeti'nden Sparta Prag'ı saf dışı bırakan Altınordu 19 Yaş Altı Takımı'nın teknik direktörü Gökhan Ertunç, finale kadar gitmek istediklerini belirtti.

Ertunç, yaptığı yazılı açıklamada, Prag'da zorlu hava ve saha koşullarında mücadele ettiklerini, alışık olmadıkları bu durumun kendilerini zorladığını bildirdi. İleriye gitmek için her türlü şartın üstesinden gelmek zorunda olduklarını vurgulayan Ertunç, şunları kaydetti:

"Sparta Prag önünde henüz 3. dakikada golü bulunca anlamsız bir rehavete kapıldık. Arka arkaya yediğimiz gollerle oyun disiplininden uzaklaştık. Oyuncu değişiklikleri ve uyarılarla dengeyi yeniden kurduk. Turu geçmek güzel ancak biz yolun sonuna kadar gitmek istiyoruz. Daha iyisini yapmamamız için de bir nedenimiz yok.”

İlk maçta 6-2 üstünlük kurduğu rakibi karşısında dün deplasmanda 3-2 mağlup olan Altınordu, buna rağmen adını play-off turuna yazdırdı. İzmir temsilcisi, play-off turunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını ikinci sırada bitiren takımlarla son 16 turuna kalmak için mücadele edecek. Altınordu adını son 16 turuna yazdırdığı takdirde Şampiyonlar Ligi'nde gruplarında birinci olan takımlarla karşılaşacak.

Sparta Prag'la oynanan ilk maçta 5 gol kaydeden Fatih Aktay, dün de 1 gol atarak toplam gol sayısını 6'ya çıkardı. Genç oyuncu gol krallığı yarışında 7 golü bulunan Salzburglu Mergim Berisha'nın ardından Portolu Rui Pedro ile 2. sırada yer alıyor.

Elemeli turda Altınordu'nun dışında Ajax (Hollanda), Midtjylland (Danimarka), Rosenborg (Norveç), Viitorul (Romanya), Roma (İtalya), Salzburg (Avusturya) ve Maccabi Hayfa (İsrail) adını play-off turuna yazdırdı. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları ise 6-7 Aralık'ta oynanacak müsabakalarla tamamlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :