UEDAŞ'tan elektrikte Ar-Ge atağı

UEDAŞ'tan elektrikte Ar-Ge atağı

Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürü Efe: - "Trafoların yaşlanma evrelerini çıkartıp, zamanla kayıplarının neler olduğunu hızla tespit eden proje üzerinde bir yıldır çalışıyoruz. Tamamlandığında tüm Türkiye’nin faydalanabileceği bir proje olacak"- "Pro

İSTANBUL (AA) - Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) Genel Müdürü Mesut Efe, elektrik dağıtımında Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek, "Trafoların yaşlanma evrelerini çıkartıp, zamanla kayıplarının neler olduğunu hızla tespit eden bir proje üzerinde bir yıldır çalışıyoruz. Proje uygulamaya geçtiğinde şebekelerin ömrü uzayacak. Tamamlandığında tüm Türkiye’nin faydalanabileceği bir proje olacak." dedi.

Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de elektrik dağıtım şebekesinin yaşının 20 yılın üzerinde olduğunu ifade ederek, şebekenin yenilenme maliyetini azaltacak çalışmaların büyük önem taşıdığını söyledi.

Bölgelerinde yaklaşık 8 milyon tüketiciye hizmet verdiklerini, yazın bu rakamın 12 milyona kadar yükseldiğini dile getiren Efe, müşteri memnuniyetinin kendileri için "olmazsa olmaz" derecede önemli olduğunu vurguladı.

Efe, tüketicilere kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik enerjisi sağlamak için Ar-Ge çalışmalarını artırdıklarına dikkati çekerek, “2017’nin sonuna doğru tamamlayacağımız proje ile sistematik bir şekilde arızalarımızı takip ediyor, hem ekiplerimizi yönlendiriyor, hem de oturduğumuz yerde Çanakkale’deki bir elektrik kesintisini bir alternatiften beslemek suretiyle anında müdahale ediyor olacağız. Bu sistem belli merkezlerde şu anda çalışmaya başladı.” diye konuştu.

TÜBİTAK ile iş birliği içinde şebekelerde verimliliği arttıracak yeni proje üzerinde çalıştıklarını da aktaran Efe, “Trafoların yaşlanma evrelerini çıkartıp, zamanla kayıplarının neler olduğunu hızla tespit eden proje üzerinde bir yıldır çalışıyoruz. Bu proje ile trafoların yaşlanma süreçlerini kısaltacak çalışmayı tamamladık. Proje uygulamaya geçtiğinde şebekelerin ömrü uzayacak. Tamamlandığında tüm Türkiye’nin faydalanabileceği bir proje olacak.” ifadelerini kullandı.

Efe, Türkiye’de geçen yıl toplam elektrik satışına esas büyümenin yüzde 3,22 civarında seyrettiğini, kendi bölgelerinde bunun yüzde 5,1 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Elektrik dağıtımındaki tüm taleplere yetişebilmek için daha çok yatırıma ihtiyaç duyulduğunu anlatan Efe, üçüncü uygulama dönemi olan 2016 ile 2020 yılları arasında Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'yı kapsayan bölgeye toplamda 1,3 milyar lira yatırım yapmayı planladıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :