Uçurtmalar Yunak semalarında

Uçurtmalar Yunak semalarında

Yunaklılar, "Uçurtmam Göklerde" (My Kite is in the skies) adlı uçurtma şenliği ile iki bayramı bir arada yaşadılar.

Yunak ilçe genelinde tüm lise ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla  “Uçurtmam Göklerde” e-twinimng proje çalışmaları tüm okullarda eş zamanlı olarak yapıldı. Proje, Yunak'ta bulunan beş liseden beşer öğrenci ve bir koordinatör öğretmenden oluşan ekiplerle, ortaokullardaki öğrencilere uçurtma yapım ve uçurma eğitimi verdi. Kaymakamlığın  öncülüğünde yüzlerce yapılmayı bekleyen uçurtma okullara dağıtımı yapıldı. 19 Mayıs Milli Mücadelenin 100. Yılında öğrenciler Çeltik Yunak Karayolu Kavşağında bir araya gelerek yaptıkları uydurmaları burada uçurma imkanı buldular. Belediyece tahsis edilen araçlar,  öğrencileri köylerden meydana  taşıyarak etkinliğe katılmalarını sağladı. Yunak'ta ilk defa böyle bir etkinliğin yapılması hem öğrenciler ve hem de velilerce takdirle karşılandı.

ucurtmalar-yunak-semalarinda-(3).jpg

YOĞUN KATILIM

Uçurtma Şenliğine; Yunak Kaymakamı Mehmet Emin Akbulut, Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Başkan Yardımcısı Bekir Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, daire amirlerinin tamamı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan konu ile ilgili olarak,  "Bu proje ile proje ekibinde yer alan lise öğrencileri, kendilerinden küçük öğrencilere uçurtma yapma ve uçurma eğitimi vererek, özgüvenlerini artırdılar. Liderlik yeteneklerini ortaya çıkardılar. Eğitim alan öğrencilerimiz için eğitim eğlenceli bir hale getirildi. Geometrik şekillerin somutlaştırılmasıyla,  öğrencilerimizin hayal güçlerinin geliştirilmesi sağlandı. Öğrencilerimiz, bu anlamlı günde; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında aileleri ve arkadaşları ile birlikte hayallerini uçurtma ile gökyüzüne gönderme fırsatı buldu.

ucurtmalar-yunak-semalarinda-(6).jpg

Projemizin finali olan “Uçurtma Şenliği” bütün Yunak'ın yüzünü güldürdü.

Bu vesile ile Uçurtmam Göklerde projesi ile bunun  somut hali olan Uçurtma Şenliğine verdiği destekten dolayı Kaymakamımız Sayın Mehmet Erdem Akbulut Beye, Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Emre Demirhan Beye, yardımcısı Bekir Coşkun Beye ve Koordinatör öğretmenimiz Tuğçe Kağızman hocamıza çok teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

ucurtmalar-yunak-semalarinda-(7).jpg