UCM heyetinin İsrail ve Batı Şeria ziyareti

UCM heyetinin İsrail ve Batı Şeria ziyareti

İsrail ile Batı Şeria'yı ziyaret eden UCM Savcılık Ofisi heyetinin, Hamas hükümetini tanımadığı için Gazze'yi ziyaret etmeyeceği bildirildi- Hamas, Gazze'nin istisna tutulmasından üzüntü duyduğunu ifade ederek, ziyareti "İçi boş ve faydasız" olarak nitele

RAMALLAH (AA) - İsrail ile Batı Şeria'yı ziyaret eden Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılık Ofisi heyetinin, Hamas yönetimini tanımadığı için Gazze'yi ziyaret etmeyeceği bildirildi.

Filistin Yüksek Ulusal Komitesi UCM'yi Takip Üyesi Hanna İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UCM Savcılık Ofisi'nden bir heyetin, İsrail ile Batı Şeria'ya, mahkemenin icraatları, tüzüğü ve hedefleri hakkında bilgilendirme ziyareti başlattığını belirtti.

UCM heyetinin, Hamas yönetimini tanımadığı için Gazze'yi ziyaret etmeyeceğini belirten İsa, "Filistinlilerin temsilcileri Filistin hükümeti ve ona bağlı organlardır. Hamas hükümetini tanımıyorlar." dedi

İsrail hükümetinin, UCM heyetinin mahkemenin icraatları, ana tüzüğü, hedefleri ve tüm yapısıyla ilgili bilgilendirmesi için Filistin topraklarına girmesine izin verdiğini aktaran İsa, heyetin, Filistinliler ve İsrailliler ile bir araya gelerek UCM'de takip edilen çalışma mekanizması, mahkemenin icraatları ve mahkeme savcılığına ilişkin bilgi vereceğini ifade etti.

UCM'nin "2014 yılında Gazze'ye düzenlenen saldırılar, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular ve Yahudi yerleşim birimleri" meselesi olmak üzere İsrail aleyhinde açılan 3 ayrı davayı incelediğini belirten İsa, açılan davalarda henüz somut bir gelişmenin olmadığını ve Filistin tarafının bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini kaydetti.

- "İçi boş ve faydasız bir ziyaret"

Bu arada Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, UCM heyetinin, Filistin ziyaretinden Gazze'yi istisna tutmasından üzüntü duyulduğu kaydedildi.

"İsrail'in 2014 yılında işlediği suçların sahnesi niteliğindeki Gazze'nin ziyaret edilmediği" ve İsrail'in diktelerine teslim olunduğuna" işaret edilen açıklamada, yapılan ziyaret "içi boş ve faydasız" olarak nitelendirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :